![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2008 Skąd: Głowno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
załóżmy że mamy:
index.html -folder 1 -folder 2 |- podfolder |-podfolder2 jeżeli w pliku umieszczonym w podfolderze2 zamieścilibyśmy link ../index.htm dałoby nam to podfolder/index.htm, tz. że cofa to o jeden folder, a jak zrobić żeby odnieść sie do głownego folderu, nie podając przy tym adresu... tz. link który nieżależnie od położenia zawsze odnosił sie do index.htm w głównym foldzerze... tyle czasu nad tym myślałem, szukałem i nic mi sie nieudało zrobić ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ilość kropke przed './' oznacza o ile chcesz cofnąć sie...
zatem w twoim przypadku bedzie to .../ pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś się odnieść w ten sposób:
-------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Grzyw chyba nie zrozumiałes bamboo
![]() To co ty napisałeś nie cofnie go do gł. katalogu... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 25 Dołączył: 23.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o tagu base
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś się odnieść w ten sposób:
Chyba raczej tak: Z tego co pamiętam ./ odnosi się do katalogu głównego na serwerze. Ten post edytował sniezny_wilk 17.02.2008, 16:59:26 -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2008 Skąd: Głowno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wiec tak:
3 kropki - pojawiają sie w adresie 2 kropi - odnosi sie do poprzedniego folderu 1 kropka - nie daje nic, adres jest jakgdyby wogule niebyło "./" wie ktoś jak to zrobić? Ten post edytował bamboo 17.02.2008, 17:10:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czemu po prostu nie możesz dać wszędzie:
Bardzo proste i skuteczne rozwiązanie. -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jezeli strona glowna jest w katalogu roboczym servera to uzyj getcwd() jak nie to nic innego do glowy mi nie przychodzi
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
no mógłbym, ale zauważ że jeżli przeniusłbym całą aplikacje do jakiegokolwiek innego folderu to "troche" czasu zajęłoby mi podmienianie wszystkich linków w całym kodzie
![]() |
|
|
![]()
|
|
ale już wiem jak to chyba rozwiąże, moge zapisać adres w zmienne np, w config.php który includuje do każdej strony, a przed linkami wsatawić tą zmienną, którą w każdej chwili mógłbym edytować paroma kliknięciami, to chyba jedyne rozwiązanie... No widzisz, sam rozwiązałeś swój problem ![]() Ten post edytował sniezny_wilk 17.02.2008, 17:34:26 -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ilość kropke przed './' oznacza o ile chcesz cofnąć sie... zatem w twoim przypadku bedzie to .../ Bzdura totalna... 1 kropka - wskazuje na ten sam folder... 2 kropki - wskazuje na folder nadrzędny... I tyle... OT: MajareQ, jeśli chcesz pomagać to ja cię proszę sprawdzaj rozwiązania które podajesz jeśli nie jesteś pewnien... to już jest któryś z kolei post w którym podajesz błędne rozwiązanie albo widzisz błąd tam gdzie go nie ma... |
|
|
![]()
|
|
OT: MajareQ, jeśli chcesz pomagać to ja cię proszę sprawdzaj rozwiązania które podajesz jeśli nie jesteś pewnien... to już jest któryś z kolei post w którym podajesz błędne rozwiązanie albo widzisz błąd tam gdzie go nie ma... tak ci się zdaje? przestań spamowac, kolego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:47 |