![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależało mi na przejrzystości i prostocie.
http://www.turson.pl Szczególnie dzięki za oceny na różnych rozdzielczościach ekranu, bo nie mam jak sprawdzić ; ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Zależało mi na przejrzystości i prostocie. Nie trafiłeś w żadne :| [-] Logo/napis jak z poprzedniej epoki, wypukłość, cień i gradienty ci się nie zgrały za bardzo. [-] Menu wygląda jakby opadło, jakiś błąd albo zamierzony cel. Tak czy siak nie pasuje. [-] Ogólnie bez ładu i składu. [+] Nie wiem, ciekawy cytat. |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Zacznę od plusów:
+ nie używasz tabelek + Twoje motto (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Teraz minusy - http://validator.w3.org/check?verbose=1&am...turson.pl%2F%23 - 85 błędów, jak na tak prostą stronę - całkiem sporawo (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) - kod JS osadzony na stronie (użyj zewnętrznego pliku i dołącz do strony) - kodowanie powinno być w UTF8 - generalnie strona na miarę końca lat 90-tych, no ale skoro od 18 lutego używasz PS, może być już tylko lepiej (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Jeszcze dużo nauki przed Tobą. Jeśli chodzi o sprawdzanie w różnych rozdzielczościach - zainstaluj sobie dodatek WebDeveloper (do FF), oraz obowiązkowo FireBug'a, to podstawowe narzędzia. Jak już tak bardzo chcesz - to na 15,4'' wyświetla się poprawnie (FF4, Debian 6). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Graficznie słabo. Tło się rozwala (zobacz: http://s1.ifotos.pl/img/Zrzut-ekr_hnpxxaw.png -- powtarza się)
-- Daj se spokój i użyj HTML5:
(zmień koniecznie kodowanie znaków na UTF-8. Nikt teraz nie używa 8859-2.) -- Strona nie działa bez JavaScriptu. Przenieś Javascript do osobnego pliku i dołącz go na końcu dokumentu. W przyszłych, większych projektach może Ci się przydać framework, na przykład jQuery. Nie używaj Javascriptu inline, tj. jak tutaj: . Zamiast tego ustal działanie w zewnętrznym pliku. W jQuery wyglądałoby to tak:
W czystym Javascripcie niewiele inaczej. -- Stosuj wcięcia w kodzie (w HTML-u i CSS-ie), bo czytelność kodu kuleje. Jak się kod rozrośnie, to trudno będzie go opanować bez wcięć. Nie stosuj elementów prezentacyjnych, takich jak <center> lub <b>. Zamiast tego użyj CSS-u. Zamiast <b> stosuj <strong> gdzie ma to semantycznie sens, w przeciwnym wypadku <span class="">. Stosuj nagłówki (<hx>). Kod ma wiele błędów składniowych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2008 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zbyt duży bałagan w kodzie i słaba grafika - a ta, dla klienta przeglądającego stronę niestety najbardziej się liczy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 01:07 |