![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 20.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda to całkiem schludnie, jednak dałbym zdjęcie prawdziwego ołówka i długopisu - ładniej by to wyglądało.
![]() Nie potrafię też odnaleźć funkcji tego czegoś w lewym dolnym rogu (takie okrągłe) 6/10 - jak poprawisz będzie więcej. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to okrągłe to filiżanka z kawą
![]() proponowałbym ją obrócić tak żeby bok było widać |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 20.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fifi209 jak znajdę taki ołówek i długopis to na pewno poprawię, filiżanka kawy miała odwzorować i wprowadzić w klimat jakby osoba wchodząca na stronę znalazła się na wprost biurka webmastera
sazian też o tym myślałem ale biały kolor filiżanki zlewa się z resztą głównej części strony |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Zwykle listuję wszystkie + i - pracy, ale tym razem pokuszę się o opis. Zasadniczo kilka lat temu przejadły mi się portfolia a la biurko (ołówki, kawa, kartki papieru i wszystkie w rzucie z góry) - nie zrozum mnie źle, praca jest schludna, ale nie taka jest (moim zdaniem) funkcja portfolio. Ogólnie rzecz biorąc podstawą powinna być prezentacja prac i banalna nawigacja (na pewno nie na dole strony). Całość może być z powodzeniem minimalistyczna, wszak w oczy powinny się rzucać wyłącznie Twoje prace
![]() Ogólnie rzecz biorąc nie bardzo mi się widzi takie portfolio. Uważam, że zdecydowanie lepiej, zarówno z funkcjonalnego jak i estetycznego punktu widzenia, ogląda się najpierw stronę z portfolio (w postaci np. miniatur prac) niż strony głównej, która nic nie wnosi do tematu. @fifi209 Chyba kawy nie pijasz za często ![]() |
|
|
![]()
|
|
Daiquiri w twojej wypowiedzi jest wiele racji, przyznaje ale zawsze tworzyłem normalne strony, chciałem poeksperymentować, można by tak powiedzieć że była ona projektem dla oderwania się od rzeczywistości.
Pracuję aktualnie nad wersja "normal" typu menu, top, center i foot. Oceni ktoś jeszcze? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uważam, że zdecydowanie lepiej, zarówno z funkcjonalnego jak i estetycznego punktu widzenia, ogląda się najpierw stronę z portfolio (w postaci np. miniatur prac) niż strony głównej, która nic nie wnosi do tematu. No nie do końca masz rację, ponieważ są suwaki do portfolio z danymi (strona, technika) @topic moim zdaniem strona wygląda ciekawie i przejrzyście. Może kawę bym jakoś obrucił bo na samym początku myślałem, że to lupa ![]() Ten post edytował cniak 18.02.2011, 15:38:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
No nie do końca masz rację, ponieważ są suwaki do portfolio z danymi (strona, technika) W czym nie mam racji (pomijając fakt, że zdanie zaczyna się od "uważam")? Że lepiej ogląda się portfolio niż stronę główną na której nic nie ma? Kompletnie nie rozumiem co masz na myśli pisząc o suwakach, bo jeżeli mówisz o sliderach do przewijania prac - to nie wyobrażam sobie oglądania czyjegoś portoflio w tym formacie - bo to po prostu istny koszmar.
|
|
|
![]()
|
|
Postanowiłem że wydłużę pracę, tzn. pod slajdami będzie tekst o mnie, a szczegółowa informacja o moich projektach będzie na stronie portfolio. Praca nie będzie stałej wysokości, będzie wydłużana w zależności od informacji zawartych na danej podstronie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
6
Trochę pusto. Nie pasuje mi kawa i długopis z ołówkiem do całości. Ogólnie to lubię oglądać takie strony, ale u Ciebie brakuje mi biurka itp. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mi się podoba, kawę od razu rozpoznałem, pewnie dlatego, że jestem kawoszem. Dodałbym do menu sekcję "Oferta", gdzie zamieściłbym zakres oferowanych usług i technologie/środowisko robocze. Ten napis na samej górze taki metaliczny, nie pasuje do całości, bardziej widziałbym biały, w każdym razie jednolity. Chmurka z lorem ipsum jest trochę za duża względem reszty treści. Nie pasują mi cienie w okolicy kubka z kawą i przyborów do pisania, jedne cień jest pod kawą, a kolejne nad ołówkiem i długopisem, co przy założeniu jednej lampki biurowej i stałego punktu doświetlenia jest niekonsekwencją. Ogólnie oceniam projekt na 7/10.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 26 Dołączył: 9.01.2011 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm byłbym przysiągł, że już to gdzieś widziałem w wersji pociętej i działającej....
|
|
|
![]()
|
|
Niestety muszę Cię zmartwić ale to layout mojego autorstwa
Nowa zakodowana wersja layoutu http://awerd95.nino.pl/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Niestety muszę Cię zmartwić ale to layout mojego autorstwa Nowa zakodowana wersja layoutu http://awerd95.nino.pl/ Jeśli mam być szczery to... całkowicie beznadziejny układ strony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg mnie ten wcześniejszy był dużo lepszy. Tutaj hmmm. szaro, buro i ponuro. Do tego układ strony jest bardzo nieprzemyślany. I po co ta szeroka belka między realizowanymi projektami?
Polecam poczytać. -------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mi się podoba. Kawa jest bardzo fajnie zrobiona. ;D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2008 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekawe, jednak dodaj więcej tekstur by wyglądało bardziej realistycznie.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście się,mi podoba:/
Niestety muszę Cię zmartwić ale to layout mojego autorstwa Nowa zakodowana wersja layoutu http://awerd95.nino.pl/ Ochoch, ma Pan na to jakieś patenty- takich layoutów jakich niby Pan jest autorem jest tysiące,może miliony. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, ale nie ma efektu powalającego ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:12 |