Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [Layout] Proszę o ocenę tylko layout'u, Gospodarstwo agroturystyczne
Kujski

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Proszę o ocenę laya dla gospodarstwa agroturystycznego. Chodzi mi głównie o ocenę wizualną, pierwsze wrażenie, kolorystykę ewentualne rozmieszczenie elementów.

LINK: www.kujski.eu/honoraty
Go to the top of the page
+Quote Post
konole

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Jest OK, chociaż logo całkowicie nieczytelne. Z pierwszym wejrzeniem myślałem, że to Horyzonty, nie Honoraty. (IMG:style_emoticons/default/dry.gif)
+Quote Post
kuba32

-----

Można by spróbować tą ramkę galerii wyciągnąć trochę w trzeci wymiar, do tego na dole w tych rysunkach chyba trochę za dużo elementów, do tego nie współgrają ze sobą i niektóre są jakby rozmazane inne znowu wyraziste, w "lasku choinek" coś jest nie tak.
Ogólnie jednak szablon prosty, przejrzysty, w porządku (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post
.radex

-----

Ogólnie ładne (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Header — "honoraty" nie jest dostatecznie czytelne. "Odręczny" krój ogólnie jest ok, ale ten konkretny nie. Nie jest oczywiste, co tam jest napisane.

Blok ze zdjęciami — wygląda w porządku (choć nie wiem po kiego grzyba), ale gdybym miał 1280x800 (a to dość popularna rozdzielczość) to ucięte zostaje, to co najważniejsze — czyli bloki z ofertą. (obczaj: http://s2.ifotos.pl/img/Zrzut-ekr_hnepewp.png ) Swoją drogą: brzydki cień pod tym blokiem.

Bloki z ofertą — może być.

Blok poniżej — wygląda to tak sobie. btw. na przyszłość użyj albo http://lipsum.pl/ albo (jeszcze lepiej) rzeczywistego tekstu, który tam będzie.

Jeszcze niżej — pikselowate i przez to nieładne rysunki

Pod ostatnim blokiem — http://s2.ifotos.pl/img/Zrzut-ekr_hnepesx.png pozbądź się tego marginesu.

+Quote Post
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

Ode mnie standardowo lista:
[-] Kolorystyka. O ile ten nijaki brąz w tle jest względnie OK, to brakuje tutaj naprawdę żywego koloru przełamującego. Te kilka plam zielonego moim zdaniem nie spełnia tego zadania. Całość jest nieco szarobura, a nie tego się spodziewamy po gospodarstwie agroturystycznym.
[-] Dostosowanie do tematyki. Niestety, po usunięciu informacji o "gospodarstwie agroturystycznym" - nie wiedziałabym zupełnie o czym jest strona. A przecież masz bardzo wdzięczny temat na stronę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
[-] Webusability. Mało widoczne menu, za duży header, logotyp na środku.
[-] Typografia - może to przez brak lorem ipsum.
[-] Stopka... układ tekstu, kreski i ten dziwaczny obrazek.

[+] Ogólnie rzecz biorąc jest estetyczne (pomijając stopkę).
[+] Jak zwykle plusik za działanie.

[~] Tak na marginesie, jak robisz gradient to spróbuj może go przeciągnąć ręcznie - wtedy pozbędziesz się tych widocznych przejść.

Swoją drogą, mógłbyś pokazać podstrony, bo chyba nie będą się pojawiały w układzie strony startowej?

+Quote Post
Kujski

-----

@.radex
Header będzie zmieniony na logo gospodarstwa - tutaj starałem się oddać mniej więcej styl czcionki.
Co do wielkości to na potrzeby pokazu u klienta jest to w rozdzielczości mojego komputera (1920x1080) po akceptacji będzie dopasowane do niższych.
Margines u mnie nie występuje na ff i ie, a jak zaznaczyłem jest to tylko testowy lay nie poddany weryfikacji kodu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ale dzięki za uwagę.

@Daiquiri
Stopkę dopracuje (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) jednak obrazka nie zmienię (no może troszkę przerzedzę).
O kolorze też myślałem aby był bardziej wyrazisty jednak nie wiem czy za bardzo nie odwróci uwagi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Tematyka hmmm tutaj jest malutki problem, bo poza nazwą "gospodarstwo agroturystyczne" to miejsce nie ma z tym nic wspólnego. Nie znajdziemy tam zwierzątek itp., a luksusowy ośrodek wypoczynkowy usytuowany w pięknej okolicy, otoczony z każdej strony lasami.

Jeżeli chodzi o podstrony to pracuję nad tym (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post
Lion_87

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Bardzo podoba mi sie stopka i w takim samym klimacie powinna być reszta strony ale... ogólnie ładnie,
+Quote Post
knife

-----

A mi się podoba !
8/10 takie nie codzienne (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 5.10.2025 - 13:50