![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie ten dział przepraszam.
Piszę w PHPStorm ..... nie podpowiada mi metod kiedy rozszerzam jakąś klasę nadrzędną. Czy to jest normalne w PHP i ich IDE? Jak sobie radzicie z tym fantem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Mi dziala. przenosze
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie działa...
Pokaż case w którym Ci nie działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i teraz gdy wstrzykuję gdzieś ten interfejs to bez jakby overridu tych metod .... IDE nie podpowiada tzn.
Przegiąłem z PHPDocsami ale czy idzie osiągnąć taki cel, że gdy skasuje te komentarze podpowie metodę i JESZCZE doda poprawny using ![]() Ten post edytował john_doe 19.12.2017, 15:23:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Przegiąłem z PHPDocsami Docs to naprawde najmniejszy problem w tym co tu nam pokazales...Tak czy siak skopiowalem sobie twoj kod i jakos wszystko dziala i ladnie podpowiada. Moze to $this->storeRepository masz gdzies zle okreslone? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Co mam na mysli? No jak zobaczylem te sieczke to pol dnia sie zastanawialem co autor mial na mysli
![]() Cytat jest ok i zostało wstrzyknięte w konstruktor Pokaz mi ten konstruktor oraz deklaracje tej klasy z kawalkiem gdzie jest storeRepository zadeklarowane w klasie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli to jest dla Ciebie sieczka to pozostaje mi nie dyskutować
![]()
|
|
|
![]()
|
|
/** @var IStoreRepository */
protected $storeRepository; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i jeszcze raz co Ci tu nie działa. Przekazujesz do konstruktora Interface więc wg. niego powinno podpowiadać. A to że przekażesz jakis obiekt to tutaj IDE nie będzie wiedziało co to za obiekt jest bo masz interface.
Wg. mnie `get()` powinno "zwracać" obiekt Store wg. tego co pokazałeś. |
|
|
![]()
|
|
to nic nie daje
wtedy podpowiada metodę get ale bez modelu zupełnie tak samo jak usuwam override |
|
|
![]()
|
|
Co to znaczy, ze podpowiada bez modelu?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tzn. że zobacz
$this->repository->metoda rozwija się lista metoda z jakimi parametrami oraz \WebApp\entiity\model\store i tego nie ma ![]() i use \WebApp\entity\model\store muszę klepnąć ręcznie a to zapewnia mi to
Ten post edytował john_doe 19.12.2017, 16:07:38 |
|
|
![]()
|
|
Podpowiada metody z IStoreRepository. Czego oczekujesz wiecej?
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Skoro deklarujesz, ze obiekt jest typu IStoreRepository to bedziesz mial takie podpowiadanie. Logiczne. Chcesz miec inne podpowiadania, to zadeklaruj, ze jest innego typu.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:08 |