![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć chciałbym się połączyć z serwerem przez ftp i edytować tam pliki za pomocą PHP mniej więcej tak to powinno wyglądać:
Posiadam stronę "1" na której wszystko wykonuje ( przez przeglądarkę ) oraz serwer 2 ( z grą ) i na stronie nr 1 chciałbym się połączyć z ftp strony 2 i mieć możliwość edytowania plików serwera 2.... Jak takie coś zrobić, od razu mówię że na serwerze drugim nie ma Apache zainstalowanego i raczej nie będzie... A więc moje pytanie jest takie: Jak połączyć się z serwerem 2 za pomocą ftp i później edytować pliki przez php |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra jak dodać linijkę / usunąć ( mam te skrypty i działają na lokalnym )
Ten skrypt dodaje do pliku plik.ini - zmienną i jak teraz to wysłać do ftp ? Ten post edytował Giluś 2.04.2011, 21:09:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Takie coś ( pytam się bo nie mam aktualnie 2 serwerów ) Nie działa za bardzo ten mój kod przy chmodzie 777 na plik edytowany edytuje go ( a ja bym chciał aby edytowało na chmodzie 644 albo 755 )... A kolejny problem jest taki ze nie przechodzi do 2 linijki, niby mam "moj_tekst\n" a tekst jest jeden obok drugiego... EDIT: Poradziłem sobie z linijką w doł, ale nadal nie wiem jak zrobić aby przerabiało mi plik na chmodzie 644 ( próbowałem przed wykonaniem dodania linii zmienić chmod na 777 a później znów na 644 - ale nie mogę zmienić na 777 bo nie mam permitted ) Jednak to zmyla byłą wiadomość ze wszystko działa ( wszystko działało na jednym ftp ), jak się przeniosłem z plikiem ftp.php na inny serwer a plikiem jakistekst.txt na inny serwer to nic sie nie robiło, łączyło się z ftp, a nic więcej tak mój kod wygląda:
Macie jakieś pomysły ? Ten post edytował Giluś 3.04.2011, 09:54:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 05:49 |