![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
używam takiego zapytania:
tym sposobem ładuje plik do bazy. Baza natomiast nie zawiera pola 1 lp. kiedy je dodaję:
i próbuję ponownie załadować plik txt wyskakuje błąd: Kod 1062: Duplicate entry '5' for key 1 w bazie wygląda to tak że ładuje plik a kiedy napotka na zduplikowaną wartość zatrzymuje się. Ponaddto lp zaczyna się inkrementować od 4 i wczytuje tylko 3 rekordy. próbowałem dodać IGNORE:
ale to też nie pomogło, wczytuje tylko pięć rekordów i zatrzymuje się. po dodaniu nazw kolumn
wyskakuje błąd: Kod LINES1064: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(col1,col2 jak zrobić żeby przy ładowaniu pliku pole lp [uniq...] było ignorowane ? czy może lepiej nadać ten atrybut jednemu z innych pól ? Ten post edytował ennics 17.02.2005, 13:44:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Radze zajrzec do manuala do opisu "funkcji" LOAD FATA INFILE, masz tam wszystko czego potrzebujesz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
manual LOAD DATA INFILE przeczytałem cały, ale nic nie znalazłem, bardzo prawdopodobne że z powodu moich braków z angielskim (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
proszę chociarz od drobną podpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat z powodu moich braków z angielskim (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Manual MySQL po polsku (jest tam też LOAD DATA INFILE) Ten post edytował Vertical 17.02.2005, 15:26:55 |
|
|
![]()
|
|
muczias gracjas !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ennics @ 2005-02-17 15:16:44) manual LOAD DATA INFILE przeczytałem cały, ale nic nie znalazłem, bardzo prawdopodobne że z powodu moich braków z angielskim (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) proszę chociarz od drobną podpowiedź. Cos w to watpie... Przy opisie kazdego rodzaju zapytania na poczatku widzimy cos takiego: Cytat("manual") LOAD DATA [LOW_PRIORITY | CONCURRENT] [LOCAL] INFILE 'file_name.txt' [REPLACE | IGNORE] INTO TABLE tbl_name [FIELDS [TERMINATED BY '\t'] [[OPTIONALLY] ENCLOSED BY ''] [ESCAPED BY '\\' ] ] [LINES [STARTING BY ''] [TERMINATED BY '\n'] ] [IGNORE number LINES] [(col_name,...)] Dalej juz nawet nie trzeba czytac... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na samej bazie to piszesz tak
load data infile '/temp/logi/plik.txt' into table lala fields terminated by',' '/temp/logi/plik.txt' plik znajduje się w kataolgu c:\temp\logi i ważne jest czym są rozdzielane pola czy ',' czy ';' |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 15:40 |