![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, czy ktoś z was korzysta z księgowości za pośrednictwem stron takich jak ifirma, wfirma lub podobnych? Czy jesteście zadowoleni? Jak tak to które możecie polecić?
wfirma jest nieco tańsza od ifirma pytanie czy jakość usług jest na podobnym poziomie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest jeszcze inFakt które jest ihmo bardzo proste w obsłudze. Używam jedynie do fakturowania bo księgowych mam normalnych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Również wybrałbym inFakt, a to dlatego że mają bardzo dobre API i sporo moich klientów z tego systemu korzysta, a zachwalają to za prostotę w obsłudze.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wFirma ma też całkiem dobre API, od strony użytkownika też niczego sobie, niczego mi nie brakuje choć potrzeb też nie mam zbyt wygórowanych.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja korzystam z inFakt do fakturowania oraz księgowości (KPiR). Na razie bez żadnych zastrzeżeń, no może poza tym że jeszcze nie jest gotowy generator PIT który muszę złożyć na koniec stycznia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystam z ifirma i ogólnie jestem bardzo zadowolony, pomoc na wysokim poziomie, a i strona bardzo intuicyjna.
Choć ostatnimi czasy mimo podwyżki cen zaczynają się dłuższe oczekiwania na kontakt z księgową, choć może to wynikać akurat z tego, że obecna nie jest najszybsza w pracy :-), a poprzednia która mnie obsługiwała odeszła. -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie skoro już jesteśmy przy inFakt, to macie pomysł jak wklepać tam dane np. firmy z UK? Jak ominąć np. pole NIP? Na infolinii powiedzieli że nie ma takiej możliwości... normalni bym odbuścił, ale szkoda mi kilku klientów
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież firmy w Anglii mają chyba też swój tax code. W UE obwiązuje NIP UE.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przecież firmy w Anglii mają chyba też swój tax code. W UE obwiązuje NIP UE. Cytując dział techniczny infaktu "inFakt przeznaczony jest tylko i wyłącznie na rynek polski". Stracą kilku klientów, a ja czas na wdrożenie nowego API. Wybór padł na fakturownia.pl -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Daj Pan spokój.. W dzisiejszych czasach problem z wystawieniem faktury dla zagranicznego kontrahenta i to jeszcze w UE?
Ale i tak będę nadal drążył - napisałeś "jak ominąć pole NIP", a przecież go nie masz omijać tylko wpisać ich NIP UE. No chyba, że system przyjmuje tylko polskie numery NIP bez przedrostków z krajem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Żaden z klientów nie dostarczył mi takiego numeru nip ue, ponieważ jak twierdzą takowego nie posiadają, a ja sam nie zagłębiałem się w temat. inFakt ma tylko możliwość rejestracji pl firmy na pl nipie, ale fakturę dla kogoś z uk wystawisz już bez problemu. Logika...
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, dziś rozmawiałem z przemiłą Panią z iFaktu. Sama platforma jest dla firm z PL (dostosowane do polskich wymogów). I nie zarejestrujesz firmy zagranicznej.
Możesz wystawiać spokojnie faktury dla zagranicznych kontrahentów, ale wtedy ręcznie uzupełniasz dane (logiczne bo GUS działa w PL) PS. NIP UE dostaje się na zlecenie więc firma w UK wcale nie musi takowego posiadać, a ma tylko swó Tax Code (czy jak się tam to zwie) Ten post edytował Pyton_000 28.01.2016, 18:53:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktury wystawiam ifirmą, księgową do kpir mam swoją. Ogólnie może być, już się przyzwyczaiłem, ale pewne elementy interface'u są nieintuicyjne np. aby wystawić fakturę za czerwiec, trzeba najpierw zmienić miesiąc na czerwiec, a potem wybrać z menu wystaw fakturę. Jeśli klikniemy wystaw fakturę, to potem nie da się zmienić daty wystawienia faktury na inny. Takich elementów z jedną ścieżką dostępu jest sporo.
-------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 09:26 |