![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem, nad którym myślę od rana. Mam obiekt:
I teraz tak. Własność $obiekty to stdClass. Własności obiektu $obiekty to też stdClass natomiast własności własności obiektu $obiekty to też stdClass itd.... Czyli mam taką strukturę gdzie zamiast tablic mam x-poziomowe obiekty. Przykład: $obiekty->costam->costam2->costam3->costam4 = 1; I teraz mam pytanie co wrzucić zamiast ![]() Kombinowałem i jedyne co mi się narazie udało to zwrócić tablicę obiektów co mnie nie satysfakcjonuje :/ Macie jakiś pomysł? -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
http://pl2.php.net/manual/en/function.get-object-vars.php
Zwraca ci właściwości obiektu. Iterujesz po tym, na tej podstawie tworzysz elementy tablicy. Gdy, właściwoscią obiektu będzie znowu obiekt a nie wartosc normalna, to znowu używasz get_object_vars - prosta rekurencja -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Chodzi Ci o uzyskanie czegoś takiego?:
http://pl2.php.net/manual/en/function.get-object-vars.php Zwraca ci właściwości obiektu. Iterujesz po tym, na tej podstawie tworzysz elementy tablicy. Gdy, właściwoscią obiektu będzie znowu obiekt a nie wartosc normalna, to znowu używasz get_object_vars - prosta rekurencja Mnie przyszedł do głowy mechanizm refleksji ![]()
Powód edycji: [blooregard]:
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Mnie przyszedł do głowy mechanizm refleksji Ale ogólny mechanizm i tak jest ten sam - prosta rekurencja. A to czy właściwości pobierzesz przy pomocy "mojej" czy "twojej" metody to sprawa drugorzędna
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Ale ogólny mechanizm i tak jest ten sam - prosta rekurencja. A to czy właściwości pobierzesz przy pomocy "mojej" czy "twojej" metody to sprawa drugorzędna Tak, tak, dokładnie to miałem na myśli. ![]() -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok Kombinowałem z tą funkcją get_object_vars() i array_map() chciałem po prostu pominąć rekurencje i przelatywanie po elementach tablicy. Ale możliwe, że prostszej metody nie ma ;P Pokombinuje jeszcze
![]() Dzięki ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.05.2025 - 06:15 |