![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Maszyna, na której pracuję jest na etapie ostatniego namaszczenia i już niedługo zdechnie. Chciałbym wyprzedzić to wydarzenie i kupić nowy komputer do pracy w domu. Myślałem jakiś czas o laptopie ale to był głupi pomysł i postanowiłem kupić komputer stacjonarny. Jako, że nigdy nie byłem specjalistą od sprzętu i nie śledziłem nowinek i trendów to nie mam pojęcia co teraz jest OK. Tu prośba do Was o doradzenie. Wstępnie planuję kupić coś na Core 2 Duo, lecz jeszcze nie wiem dokładnie który model. Pewnie taki jaki się trafi. Jeśli chodzi o pamięć operacyjną to musi być min. 4 GB. Pojemność dysku twardego nie ma większego znaczenia. Pomimo tego, że to komputer do pracy to trzeba będzie jakoś sensownie zareagować na wydanie Diablo III więc GeForce 9600 GT wydaje się być na miejscu. Najchętniej usłyszałbym nazwę producenta i nazwę gotowego złożonego modelu. Nie wiem czy kupno jakiegoś zestawy konkretnej firmy (np.: Dell czy HP) nie będzie przepłacaniem ale nie mam ochoty bawić się w składanie kompa. Najważniejsze jest to by był cichy. Miło by było usłyszeć też dobry model monitora (interesuje mnie przekątna powyżej 20''). Klawiaturę i muz sobie już sam wybiorę :-) Będę wdzięczny za porady i opinie. P.S. System operacyjny, na którym planuję pracę to Linux (Kubuntu). Pewnie będzie działał obok Windowsa lub jako wirtualka na jakimś VMware. Ten post edytował mike 12.07.2009, 20:28:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:43 |