![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnąłem PHP 5.3.1, zmieniłem 1 plik (funkcję PHP) i skompilowałem zgodnie z tym artykułem: http://blog.harddisk.is-a-geek.org/index.p...php-on-windows/
Coś chyba jednak nie wyszło - porównanie katalogów głównych (lewa-instalowane z gotowego bina;prawa-właśnie skompilowane): http://img691.imageshack.us/img691/2761/75787969.png Jak widać jest ogromna różnica w plikach. W "dobrym" /ext/ mam pliki .dll, a w tym właśnie skompilowanym tylko katalogi (np. "mysql"), a w nich pliki .obj (np. "php_mysql.obj"), .sbr (np. "php_mysql.sbr") i .idb (np. "vc90.idb"). Jak poprawnie skompilować PHP pod vistą? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak tylko zapytam. Co zmieniłeś i po co?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
streams.c:
Kod PHPAPI size_t _php_stream_read(php_stream *stream, char *buf, size_t size TSRMLS_DC) { size_t toread = 0, didread = 0; if (size > 104857600) { php_error_docref(NULL TSRMLS_CC, E_WARNING, "104857600 B limit exceeded!"); return FAILURE; } (...) Dodałem tego if-a (ograniczenie wielkości plików pobieranych przez fopen,fsockopen,file_get_contents itp.). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem nie tkwi w modyfikacji:
Cytat # configure --disable-all --enable-cli --enable-$remains (warning: some extensions need libraries, header files and helper apps, i have NO idea how to get these working!) Po prostu skompilowałeś PHP bez masy dodatków (chociażby obsługi SSL), dlatego tego jest tak mało. Musisz dodać więcej flag (configure --help wyświetla ich listę) żeby otrzymać to, czego oczekiwałeś. |
|
|
![]()
|
|
Kompilowałem użyywając:
Kod conigure --enable-cli --with-apache2handler --with-apache2-2handler --with-apache2filter --with-apache2-2filter --enable-curl --enable-mysql --enable-sqlite3 --enable-mysqli nmake Pisałem z pamięci, więc mogłem o czymś zapomnieć i zamienić enable/with. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:31 |