![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zrobiłem sobie dodawanie usera 'automatem' ORM. Wcześniej mi to jakoś działało (dwóch userów udało mi się dodać) jednak coś się zepsuło... Zwraca mi błąd: Nie wiem co tu jeszcze mogę zrobić. W bazie oczywiście mam tabele odpowiednio: email, username, password. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wprawdzie nigdy nie korzystałem z kohanowego auth'a, ale wygląda jakby nie przechodziło Ci walidacji i rzuca wyjątkiem. Spróbuj go przechwycić i dobrać się do obiektu walidacji ($model->validation()) sprawdzając co jest nie tak.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już wiem o co chodziło, jako pierwszy argument create_user() idzie tablica z kluczami:
Może komuś się przyda ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie mimo wszystko fajnie byłoby jakbyś wrzucił w/w kod modelu do bloku try/catch - czasami się zdarza, że walidacji nie przechodzi a komunikatu nie zwróci Ci ;-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 05:54 |