![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 15 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam serwer na linuxpl.com, wgrałem tam aplikację na Kohana 3.3, ustawiłem .htaccess i bootstrap.php, do serwera jest podpięta domenta. Po wpisaniu adresu w przeglądarkę pokazuje się błąd Kohany: "The requested URL / was not found on this server.". bootstrap.php:
.htaccess:
Na hostingu jest podpięta jeszcze inna domena, na której działa Kohana w jakiejś starszej wersji z gałęzi 3.x, bootstrap i htaccess są ustawione tak samo, jak powyżej. W czym może być problem? -------------------- www.swiths.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"The requested URL / was not found on this server."
routing... albo nie masz zdefiniowanego dla "/", albo nie może znaleźć odp. akcji/kontrolera -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 15 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
routing... albo nie masz zdefiniowanego dla "/", albo nie może znaleźć odp. akcji/kontrolera A coś więcej podpowiesz na ten temat? -------------------- www.swiths.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A coś więcej podpowiesz na ten temat? to może zapytam tak, czy jeśli masz ustawienia domyślne (tj. kod poniżej) to masz ten błąd?
+ w folderze application/classes/Controller/Welcome.php klasę class Controller_Welcome extends Controller z public function action_index()? najlepiej pokaż swój routing i obiekt której dotyczy -------------------- |
|
|
![]()
|
|
u mnie to wygląda tak:
i wszystko działa na localhoscie :/ -------------------- www.swiths.com
|
|
|
![]()
|
|
1. a jak wygląda dostępność .htaccess w ustawieniach (obstawiam że) Apache?
2. żeby obalić teorię 1 sprawdź czy inne podstrony chodzą 3. upewnij się że istnieje w controller/index.php metoda action_index Ten post edytował r4xz 11.11.2012, 21:17:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tylko dorzucę, bo sam to przerabiałem przy migracji:
Cytat PSR-0 support (file/class naming conventions) With the introduction of PSR-0 support, the autoloading of classes is case sensitive. Now, the file (and folder) names must match the class name exactly. .htaccess nie zmieniał się od wielu wersji (chyba że ktoś używa możliwie nowej wersji apache'a, która Order Deny,Allow każe sobie zapisać inaczej - krócej) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyczyść cache
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Ja tylko dorzucę, bo sam to przerabiałem przy migracji: .htaccess nie zmieniał się od wielu wersji (chyba że ktoś używa możliwie nowej wersji apache'a, która Order Deny,Allow każe sobie zapisać inaczej - krócej) Wychodzi na to, że to właśnie tego wina. Ale nie podoba mi się, że muszę teraz każdy plik nazywać z dużej litery i miliard klas w kodzie typu url::base() zmieniać na URL::base() ![]() Dzięki wszystkim! -------------------- www.swiths.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 06:21 |