![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam CMS, wygląd strony oparty jest o pliki stylu (.tpl). Chcę umieścić na stronie rotację obraów (konkretnie: topów) w php:
Gdy umieszczam ten kod w pliku .tpl odpowiedzialnym za wygląd strony głównej, kod nie jest przetwarzany (pojawia się w źródle strony w przeglądarce). Domyślam się, że kod php powinienem umieścić w pliku index.php (nie ma w nim elementów ustalających wygląd strony, sam kod). Jak to zrobić i co wówczas umieścić w pliku stylu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jaka jest struktura Twojej strony, więc piszę raczej w ciemno.
Jeśli nie masz dostępu do konfiguracji serwera i nie masz wpływu na rozszerzenia plików parsowanych, możesz zmienić rozszerzenie tpl, na php. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawartość index.php:
Plik .tpl to przede wszysktim kod HTML, z tego typu wstawkami "{DAYS_CLASS}". Domyślam się, że taki kod powinien też wstawiać obrazki. Tylko jak zdefiniować go w index.php? W jaki sposób wstawić kod rotacji? Jest to CMS Core, jeśli to pomoże (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował livegfx 12.08.2005, 21:48:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W szablonach Smarty kod php wstawia sie w specjalnych tagach, podobnie sie ma sprawa z wszelkimi rotacjami i petlami. Poczytaj dokumentacje tego CMS a napewno znajdziesz odpowiedz
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku php wstaw to:
a w pliku TPL to:
Jeśli chodzi o "{$obrazek}" to musisz sprawdzic jak to dokladnie jest pisane w TPL, czy z dolarem czy bez ( np. {$obrazek} albo {obrazek} ), a moze jeszcze inaczej. Powinno byc OK! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:08 |