![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Prosiłbym o sugestie, w jaki sposób mógłbym uzyskać w php kod zewnętrznej strony, ale przetworzeniu w niej kodu javascript, innymi słowy chcę otrzymać w zmiennej końcowy kod html z dowolnego url. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Czyżbyś chciał otrzymać kod html na stronie, gdzie dane są przesyłane AJAXem lub skrypty JS odpowiednio się ze stroną "zabawiają"?
![]() ![]() ![]() Tak dla Twojej wiadomości... Kod JS jest wykonywany na komputerze klienta, w jego przeglądarce dopiero i nie generuje się na serwerze, bo dla tej funkcjonalności właśnie powstał. Możesz jedynie na sztywno wpleść cały kod JS wewnątrz strony, ale żadnego kodu HTML Ci to nie wygeneruje ![]() ![]() EDIT... Jeśli jednak chcesz zawrzeć funkcjonalnie działająca inną witrynę to masz kilka wyjść, a spomiędzy nich najprostszy jest zwykły Iframe. Ale jeśli już jesteśmy przy php, to czemu nie posłużyć się: file_get_contents ? Ten post edytował thek 24.08.2009, 22:57:30 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyżbyś chciał otrzymać kod html na stronie, gdzie dane są przesyłane AJAXem lub skrypty JS odpowiednio się ze stroną "zabawiają"? ![]() ![]() ![]() Tak dla Twojej wiadomości... Kod JS jest wykonywany na komputerze klienta, w jego przeglądarce dopiero i nie generuje się na serwerze, bo dla tej funkcjonalności właśnie powstał. Możesz jedynie na sztywno wpleść cały kod JS wewnątrz strony, ale żadnego kodu HTML Ci to nie wygeneruje ![]() ![]() EDIT... Jeśli jednak chcesz zawrzeć funkcjonalnie działająca inną witrynę to masz kilka wyjść, a spomiędzy nich najprostszy jest zwykły Iframe. Ale jeśli już jesteśmy przy php, to czemu nie posłużyć się: file_get_contents ? Dziękuję za odpowiedź. Odpowiedzi na akapit pierwszy: nie, nie, nie. Tak dla twojej wiadomości, wiem gdzie jest wykonywany kod JS. Nie pytałem również o to czy wiem do czego JS służy, ani czy rozumiem zasadę jego działania. Pytałem konkretnie, czy ktoś zna sposób (patrz pierwszy post). Z tego co się zorientowałem, można użyć w tym celu jaxera, ale może ktoś już rozwiązywał podobny problem i orientuje się czy byłoby to wykonalne na np. na hostingu home.pl Ten post edytował f4n 25.08.2009, 00:39:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobrać stronę i użyć http://www.mozilla.org/js/spidermonkey/ żeby wykonać JS (choć efekt może być trochę inny niż zamierzany
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za wskazówki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:44 |