![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 3.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Mam problem. Nie wiem jak ustawić klucz obcy dla tabeli w phpmyadmin. W sieci znalazłem informację że powinienem przejść do widoku relacyjnego w strukturze tabeli w phpmyadmin. U mnie takiego widoku nie ma. Przynajmniej ja go tam nie widzę. Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze i najważniejsze, tabela musi być typu InnoDB. Starsze wersje phpMyAdmin domyślnie tworzą tabelki typu MyISAM. Upewnij się, że tabelki mają ustawiony odpowiedni typ.
![]() A dalej to jak na obrazku poniżej: ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 3.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście mam tabelki typu MyISAM. Jednak w opcji Storage Engine nie mam typu InnoDB (jak widać na załączonym obrazkku) http://imageshack.us/photo/my-images/521/bazah.jpg/
Odświeżam temat. Help. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 05:26 |