![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W jaki sposób mam wpisać kilka warunków do UPDATE? W takiej postaci nie działa:
Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak też już próbowałem. Działa jedynie wtedy kiedy podam jeden warunek.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc może drugi nie jest spełniony? Czy jak klepiesz zapytanie z palca bezpośrednio do bazy wtedy działa?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 9 Dołączył: 18.06.2013 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Sprawdź te zapytanie bezpośrednio z phpadmina czy z jego odpowiednika z potencjalnymi danymi w warunku. Sama konstrukcja zapytania jest poprawna.
2) Jeśli wszystko z pierwszego punktu działa to zapytanie jest dobre. Teraz sprawdź czy w zmienne, które są w warunku zapytania mają faktycznie te dane, których się spodziewasz. Nie wiem skąd pobierasz te dane, także zawsze warto jest się upewnić. Już nieraz złapałem się na tym, że spodziewałem się czegoś w zmiennej, a był np. null (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Po wpisaniu z palca wszystko działa, a zmienne też nie są puste. "Problem" jednak rozwiązał się sam, nic nie zmieniałem a wszystko teraz działa. Dzięki za zaangażownie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 09:22 |