![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym zapytać czy jest jakaś możliwośc dodania do dokumentu jquery, scriptaculous i prototype? Ponieważ moja strona korzysta dość znacznie z scriptaculous i prototype ale potrzebuję użyć jquery aby wstawić wysuwający się pasek z facebook'iem. Czy jest możliwość pogodzenia tego? Jeśli nie, to ma ktoś może skrypt takie paska napisany właśnie w scriptaculous i prototype? Pozdrawiam. -------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co pamiętam wystarczy tylko w jQuery włączyć opcję no conflict.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób mogę to zrobić?
-------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Dodałem kod odpowiedzialny za no conflict. I skrypty napisane w innych frameworkach działaja, ale ten w jquery nie, oto kod:
Kod <script>
jQuery.noConflict(); $(document).ready(function(){ $("#facebook-content").hover(function(){ $("#facebook-content").stop(true,false).animate({marginRight: 192}, 500); },function(){ $("#facebook-content").stop(true,false).animate({marginRight: 0}, 500); }); }); </script> -------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytałeś co robi opcja noConflict? Wyłącza alias $.
|
|
|
![]()
|
|
Kod <script> jQuery.noConflict(); jQuery(document).ready(function(){ jQuery("#facebook-content").hover(function(){ jQuery("#facebook-content").stop(true,false).animate({marginRight: 192}, 500); },function(){ jQuery("#facebook-content").stop(true,false).animate({marginRight: 0}, 500); }); }); </script> W taki sposób również nie działa. Tworząc inny alias: Kod <script> var j = jQuery.noConflict(); j(document).ready(function(){ j("#facebook-content").hover(function(){ j("#facebook-content").stop(true,false).animate({marginRight: 192}, 500); },function(){ j("#facebook-content").stop(true,false).animate({marginRight: 0}, 500); }); }); </script> Również nie działa. -------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musiałeś coś spaprać, mam strony gdzie działa prototype i jQuery (z noConflict()) i nie ma żadnego problemu.
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze scriptaculous, może to przeszkadza?
-------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:38 |