![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja zwróci wartość TRUE jeśli znajdzie w naszej tabeli Pipena, jeśli nie - FALSE. Tak pisze w tutorialu ![]()
chodzi mi o to zeby mi wyswietlio czy id takie istnieje czy nie Ten post edytował buffalo soldier 6.01.2005, 16:45:59 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 16 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby to uzyskać trzeba wykonać trochę więcej instrukcji niż przypisać do zmiennej tekst instukcji SQL.
Możesz to sprawdzić na przykład w następujący sposób:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource wlasnie probowalem zrobic wczesniej tak:
i tez wyskakuje ten blad :/ co to jest ![]() -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SELECT zwraca zestaw wynikow lub FALSE w przypadku bledu.
(asasas -->1 bo nie bylo by prawidlowe) To zapytanie zwroci zestaw wynikow z tym ze bedzie on pusty! mozesz to zrobic tak:
teraz dostaniesz JEDEN wiersz wynikow, ktory bedzie zawieral liczbe rekordow z id rownym 1. Jesli liczba rek. bedzie rown 0 to nie ma rekordow z tym id. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
juz wogule sie zamotalem
![]() w sumie mowiac zalezy mi na tym zeby zrobic automatycznie generowane id dla kazdego pola... wiec generowalbym numerek jakis, a jak by juz byl tak owy w bazie to bym generowal dalej ![]() ![]() ![]() dobra przyznaje ze glupi jestem ![]() auto_increment ;p Ten post edytował buffalo soldier 6.01.2005, 18:20:36 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:27 |