![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam, wpadłem na pomysł, żeby napisać grę chyba wszystkim znaną w wersji online. JEDNORĘKI BANDYTA, czy też tak zwane "owocówki" czyli taki automat do gier i 3 kręcące bębny itd. każdy wie o co chodzi. A więc tak: moje pytanie brzmi: w czym to najlepiej by było napisać, chciałbym, żeby jakieś rekordowe 'wygrane' były zapisywane do bazy mysql, w php chyba nie ma możliwości napisania tak 'dynamicznej' gry, liznąłem ostatnio trochę js, ale nie wiem z której strony się za to zabrać. A więc proszę was o naprowadzenie w jakim języku to najlepiej wykonać i od czego zacząć a później powinno jakoś pójść
![]() Dzięki z góry. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, w samym PHP tego nie zrobisz.
Kiedyś pisałem coś takiego. Ogólnie wybrałem sposób z kontenerami z overflow: hidden i przesuwałem js`em scrolla tych 3 kontenerów, dodatkowo aby uzyskać "płynność" klonowałem elementy w tych kontenerach zmieniając ich kolejność. -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jQuery masz kupe takich animacji. Ba... do tego w javascript cały silnik da się napisać. A zapisywanie do bazy... $.ajax(...) i tyle.
Ogólnie, jak liznąłeś javascript to proponuję poznać go dogłębnie i zapoznać się z zasadą działania jQuery. -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja z swojej strony poradzę aby ze względu bezpieczeństwa robić coś w/g tego schematu
User klika przycisk od kreceania | |----> idzie w tel ajaxem zapytanie o wygenerowanei wyniku do pliku php, i jednoczesnie odapal sie animacja | |-----> po zwróceniu wyniku przez php'a zatrzymujesz animacje na danych, wylosowanych polach. W ten sposób a) odrazu generowany wynik mozesz zapisać do bazy ![]() -------------------- Jeżeli ktoś na forum Ci pomógł, możesz mu podziękować klikając w opcje "Pomógł" pod jego postem!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@miras w naszym kraju hazard jest nielegalny, wiem bo całkiem przypadkiem pracuje w firmie hazardowej która rozstawia automaty o niskich wygranych.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeśli nie czerpiesz z tego korzyści finansowych to nie będzie to hazard.
Ten post edytował Niktoś 19.03.2012, 15:26:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie czerpiesz z tego korzyści to nie będzie to hazard. W wielkim skrócie, to jeżeli gra jest losowa, to jest nielegalna -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No to spójrz.
Gra-losowa Co innego jakbyś do takiej gry zaimplementował jakieś sms premium.Kurcze to chyba musieli by pozamykać większość gier w internecie ,nawet te mmorpg, bo wykorzystują w nich pewne elementy losowości,aby podnieść pikanterię gry. |
|
|
![]()
|
|
Napisałem w skrocie, dla jasności polecam zapoznać się z ustawą o grach losowych z 2009
Ten post edytował skowron-line 19.03.2012, 15:41:56 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do samej gry to nie wiem czy o coś takeigo Ci chodził [wygrzebałem stary projekt
![]() http://faceapps.luniak.info/one-hand-bandit/ Oczywiście appka nigdy nie byłą skończona ale chyba ideologicznie o to chodziło ? -------------------- Jeżeli ktoś na forum Ci pomógł, możesz mu podziękować klikając w opcje "Pomógł" pod jego postem!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W wielkim skrócie, to jeżeli gra jest losowa, to jest nielegalna jakakolwiek gra w karty (tysiąc, makao, itd.) jest grą losową, czyli nielegalną? -------------------- OK-Word.com - Nauka podstawowych slowek z jezyka angielskiego, Zapraszam.
"Głupiec nie wierzy w nic z tego, co nie wynika z jego własnego doświadczenia" "Na początku stworzył Bóg niebo i ziemię" - inna sprawa, ze człowiek to potem popsuł, ale jeżeli tworzenie wyszło od Boga, to zaiste jestem jego synem:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 15.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wobec tego, dlaczego Lotto nadal istnieje i ma się dobrze? Bo Lotto to loteria organizowana przez Totalizator Sportowy, a ten został powołany jakąś tam uchwałą rządową i jej udziałowcem jest Skarb Państwa, przez co ma monopol na gry losowe. EDIT: omg, dopiero teraz zobaczyłem jaki to odkopany temat... Ten post edytował mch.frnc 6.07.2013, 17:18:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 04:02 |