![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
@mrc
sam jestem ciekaw czy istnieją w ogóle takie serwisy z większymi zleceniami. A nie myślałeś po prostu założyć firmy i zacząć pozyskiwać klientów w "tradycyjny" sposób? Można rozpocząć współpracę z inkubatorami, startupami czy większymi firmami, ale to zwykłą drogą pisemnie/osobiście (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Przy funduszach europejskich też można się obłowić, ale to trzeba mieć dojścia, hehe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%)
|
@rzymek01
Jestem kiepski w pozyskiwaniu klientów, wolałbym działać na czymś typu oferia.pl, z tym że tam są w większości śmieciowe oferty - kilkukrotnie nadziałem się na coś takiego. Szukam miejsca, gdzie będę mógł zgłaszać zespół do większych projektów. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Istnieje coś takiego jak USB przez bluetooth? Np. łączę jakieś urządzenie z tabletem, do tegoż urządzenia podłączam myszkę i operuje na tablecie. A jeśli nie to jest to ciekawy pomysł na biznes. ;]
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Istnieje coś takiego jak USB przez bluetooth? Np. łączę jakieś urządzenie z tabletem, do tegoż urządzenia podłączam myszkę i operuje na tablecie. A jeśli nie to jest to ciekawy pomysł na biznes. ;] Brak zapotrzebowania na to by był. Potrzeba dodatkowego urządzenia. Jest za to coś ciekawszego: - mysz bluetooth - wi-fi Każde urządzenie podłączane pod usb może być podłączone przez bluetooth (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam myszkę bluetooth, ale działa tylko z urządzeniem, które podłącza się pod USB. Klasyczna myszka.
Tablet zamierzam podłączać pod telewizor więc port USB będzie zajęty. Dlatego szukam rozwiązania. Są jakieś myszki przez bluetooth bez dodatkowych urządzeń, ale to mi się nie widzi. Mało ich i dosyć drogie. Możesz rozwinąć myśl z Wi-Fi? Ten post edytował Evinek 2.01.2015, 16:44:21 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam myszkę bluetooth, ale działa tylko z urządzeniem, które podłącza się pod USB. Klasyczna myszka. Tablet zamierzam podłączać pod telewizor więc port USB będzie zajęty. Dlatego szukam rozwiązania. Są jakieś myszki przez bluetooth bez dodatkowych urządzeń, ale to mi się nie widzi. Mało ich i dosyć drogie. Możesz rozwinąć myśl z Wi-Fi? "Mam myszkę bluetooth, ale działa tylko z urządzeniem, które podłącza się pod USB. Klasyczna myszka." Jakie urządzenie? O czym ty mówisz? Tablet ma bluetooth + myszka ma bluetooth = brak dodatkowych urządzeń O_o nie myl myszki bezprzewodowej z myszką bluetooth -,- edit: dla jasności - każda myszka bluetooth jest bez adaptera -,- Ten post edytował Forti 2.01.2015, 17:09:53 |
|
|
|
|
|
|
|
Może źle to napisałem - akurat w tych rzeczach jestem zielony.
Chodziło mi oczywiście o myszkę bezprzewodową, która jak mi się wydawało łączy się przez bluetooth z tym adapterem. I wolałbym mieć miejsce na USB na myszkę, klawiaturę, pendrive czy nawet dysk niż tylko myszkę na bluetooth. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%)
|
Spotkaliscie sie z jakimis stronami ktore maja identyczny uklad strony startowej jak facebook?
Nie mialem wiekszego pomyslu na main_page to w zasadzie zerznalem od nich i nie wiem czy to nie przegiecie a pomyslu brak. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 35 Dołączył: 29.12.2014 Skąd: Otwock Ostrzeżenie: (0%)
|
tzm
zerżnięcie to faktycznie może być przegięcie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Chociaż zmiana kolorystyki i niektórych funkcjonalności czy elementów i problem z głowy. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) A co do pytania to ja się szczerze mówiąc nie spotkałem. Są podobne ale identyczne nie sądzę. Załoga FB by się raczej zorientowali i złożyli pozew* (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (*hiperbola... chociaż kto ich tam wie) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Może źle to napisałem - akurat w tych rzeczach jestem zielony. Chodziło mi oczywiście o myszkę bezprzewodową, która jak mi się wydawało łączy się przez bluetooth z tym adapterem. I wolałbym mieć miejsce na USB na myszkę, klawiaturę, pendrive czy nawet dysk niż tylko myszkę na bluetooth. a o usb hub słyszał? Albo np. sprzęt logitech z technologią unifying - jeden adapter dla wielu urządzeń. |
|
|
|
|
|
|
|
Jak podłączę USB HUB to używając slimport to nic innego nie zadziała. No i tylko jedno urządzenie na raz prawdopodobnie może działać. To nie komputer.
A wolałbym właśnie mieć wolny port aby móc podłączyć myszkę czy pendrive. Urządzenia samsunga mają MHL zrobiony z więcej pinów dzięki czemu można dwa urządzenia podłączyć - jeśli dobrze pamiętam. Ale ja mam innego producenta i slimport. |
|
|
|
|
|
|
|
No słuchaj.. są pewne kwestie których nie przeskoczysz. Sprawdź hub aktywnego (to taki z dodatkowym zasilaniem z gniazdka). Jeżeli to nie zadziała, a urządzenie nie obsługuje bluetooth i kilku urządzeń to nie przeskoczysz i kropka. Odtwarzacze video itp. tak już mają.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%)
|
Takie szybkie pytanie, na które aż nie opłaca się zakładać nowego tematu. Mamy zapytanie SQL:
1. Dlaczego to nigdy niczego nie zwraca? - gdy robię zapytania osobno i ręcznie wstawiam odpowiednią wartość w WHERE .. IN to działa i są zwracane odpowiednie słowa 2. Czy da się to zapisać lepiej? Tabele wyglądają tak: words_table: id, word ---> 1,"test" | 2,"php" | 3,"tekst" codes_table: wordsID, code ---> "'1','3'", 123 | "'2'", 245 W pierwszej trzymamy id i słowo( text ), w drugiej text kolejnych id z tabeli pierwszej oraz pewien specjalny kod. Baza danych to SQLite. Stąd między innymi konieczność użycia kolumny typu text do trzymania tablicy id. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
a sprawdziłeś czy ten string na pewno dostaje poprawne dane?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zapewne dlatego że to jest właśnie string, w dziwnym formacie, i zapytanie próbuje dopasować WHERE ID IN ("'1','2'","'2','3' ) itd, czyli coś co wg. logicznego rozumowania powinno zadziałać (Twój przykład) jest traktowane jako cały string i jako całość dopasowane do ID
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
kamil4u: Subselect zwraca Ci 1 element i jest to string "'1','3'" a takiego id (raczej) nie masz w words_table.
I co to w ogóle za struktura tabeli: Kod "'1','3'", 123 Rozbij to jak człowiek:"'2'",245 Kod 1,123 A zacznie Ci działać.
3,123 2,245 Ten post edytował redeemer 5.01.2015, 14:17:52 |
|
|
|
|
|
|
|
OK, teraz wreszcie zrozumiałem gdzie był mój błąd (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Cytat Rozbij to jak człowiek: Problem jest taki, że to słownik T9. Baza to 350 000 słów i całość pracuje na androidzie. Twój sposób zwiększy mi ponad 10 krotnie ilość rekordów( w przybliżeniu ), a przez to czas przeszukiwania bazy zwiększy się i spowolni aplikację. Szukam najszybszego sposobu, a wcześniejsze próby potwierdziły tylko, że minimalizacja ilości rekordów znacząco przyspiesza działanie( oczywiście odpowiednie indeksy są założone ). Jakieś pomysły? |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 15.06.2026 - 20:13 |