Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

586 Stron V  « < 489 490 491 492 493 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeden Wielki OffTopick, jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!
Posio

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie miałem na myśli tego, że programowanie się nie przydaje w ogóle. Chodziło mi o w.w przedmioty. Co do Struktur danych to masz rację na laboratoria też jest potrzebne programowanie, ale na same zagadnienia teoretyczne nie. To chyba jedyny z wymienionych na który jest potrzebne programowanie. BTW. samego programowania jest od cholery. Grafika, Programowanie obiektowe matlaby bla bla bla... O dziwo, zaczynając studia, myślałem że wszyscy będą narzekać na przedmioty typu analiza itp. i będę ciąglę słyszał "Ale mało programowania, na ch* mi ta uczelnia, matma mi nie potrzebna." ale teraz kiedy jestem na 3 sem i jest programowania zdecydowanie więcej niż tych przedmiotów czysto teoretycznych widzę że 80% ludzi nie cierpi programowania. Gdy pytam się ich "to na cholere wam informatyka, przecież chcieliscie byc programistami"... i ta jakże standardowa odpowiedź "ale nasza uczelnia ejst tak ch* ze nic nie tłumaczą" <facepalm>. Także tego, nikomu nie dogodzisz. Osobiscie kocham programować, staram sie nie narzekać na "gówniane" przedmioty bo czesto okazują się gdzieś tam w praniu przydatne. A no i czasami można w towarzystwie zabłysnąć. Aktualnie sporo udzielam się w różnego typu eventach i kole .NET, dziś jestem po hackatonie (Nnight of the living dvs 3) i jestem wy*ebany jak byk po westernie ale świetne doświadczenie i polecam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Teraz wiem że 40h+ bez snu nie jest takie fajne. W każdym razie satysfakcja jest, że się goarnęło i że jakieś tam miejsce na podium regionu jest.

BTW. Dla tych którzy nie mają dziewczyn / nie są w jakichkolwiek związkach. Na programowanie idzie wyrwać fajne foczki (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Świat się zmienia na plus dla informatyków (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował Posio 14.12.2014, 22:57:22
Go to the top of the page
+Quote Post
r4xz

-----

Cytat(pedro84 @ 14.12.2014, 22:52:39 ) *
Fajnie wyszło. Masz gdzieś HTMLa albo jakieś PSDki? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

GIMP > Photoshop, bo darmowy... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

HTML nie mam, wypociny z dzisiejszego wieczora, tzn. wstępnie był plan zrobić kilka podstron, potem zakodować i wypuścić jako CC0... znam swoje lenistwo więc na tym jednym dniu roboty to pewnie się skończyło. Może jak się zmotywuje to zrobię coś więcej, może nawet zakoduje i wrzucę do działu oceny (ale jak już mówiłem - nie liczyłbym na to (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ).
+Quote Post
Turson

-----

Cytat(sazian @ 14.12.2014, 20:58:06 ) *
pierwszy i drugi semestr jest po to żeby żeby odwalić 80% studentów więc nie masz się czym przejmować, kilka osób z mojego roku zaliczało analizę z pierwszego semestru na ostatnim. "To jest normalne"

O ile chyba tylko 2 przedmioty mam ciekawe, to reszta przyprawia mnie o ból głowy tak, że po każdych mam rozkminy czy te studia mają sens (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Nie ukrywam, że jestem na nich dla papierka, bo kiedyś może się przydać.
+Quote Post
Spawnm

Grupa: Moderatorzy

@Turson, z czasem pojawią się przedmioty które będą bazować na obecnych i wtedy zmienisz zdanie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Oczywiście będzie kilka których zastosowania pewnie nie znajdziesz, ale to będzie zdecydowana mniejszość.
Pamiętaj również aby nie ograniczać wiedzy do treści z zajęć.
+Quote Post
memory

-----

Cytat(Turson @ 14.12.2014, 20:48:52 ) *
Czy tylko ja jestem matematycznym głąbem mimo że kocham programować? Mam na studiach algebrę i logikę, których za chiny nie mogę ogarnąć, ani zaliczyć (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) Acha, to dopiero I semestr...

(IMG:style_emoticons/default/blink.gif)
+Quote Post
solificati

-----

Cytat(Turson @ 14.12.2014, 20:48:52 ) *
Czy tylko ja jestem matematycznym głąbem mimo że kocham programować? Mam na studiach algebrę i logikę, których za chiny nie mogę ogarnąć, ani zaliczyć (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) Acha, to dopiero I semestr...

Najpewniej padłeś po prostu ofiarą systemu szkolnictwa, który upiera się, że matematyka to liczenie coraz trudniejszych rzeczy a nie nauka o wzorcach i strukturach.
+Quote Post
mrc

-----

Poradzisz sobie, to trudne nie jest. Wystarczy posłuchać na wykładach, spędzić trochę czasu i zrozumieć kilka rzeczy. Sam miałem spore problemy na studiach (próbowałem pogodzić samodoskonalenie z programowania ze studiami), ale jakoś dałem radę.
+Quote Post
Turson

-----

Cytat(Spawnm @ 15.12.2014, 17:06:46 ) *
@Turson, z czasem pojawią się przedmioty które będą bazować na obecnych i wtedy zmienisz zdanie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Oczywiście będzie kilka których zastosowania pewnie nie znajdziesz, ale to będzie zdecydowana mniejszość.
Pamiętaj również aby nie ograniczać wiedzy do treści z zajęć.

Gdyby moja głowa to ogarniała to nawet nie musiałoby być ciekawe (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Z tego co patrzyłem to drugi semestr jest ciekawszy, ale czy dotrwam (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Cytat(memory @ 15.12.2014, 17:27:00 ) *

Łot? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
memory

-----

Co to za studia AHE ? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
Forti

-----

Pierwsze dwa semestry są najgorsze. Ja np. na drugim odpadłem (czyt. zrezygnowałem) (wsb - informatyka i ekonometria) z powodu rachunkowości i mikroekonomii.
+Quote Post
Turson

-----

Cytat(memory @ 16.12.2014, 11:00:06 ) *
Co to za studia AHE ? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
aniolekx

-----

Cytat(Forti @ 16.12.2014, 11:03:41 ) *
Pierwsze dwa semestry są najgorsze. Ja np. na drugim odpadłem (czyt. zrezygnowałem) (wsb - informatyka i ekonometria) z powodu rachunkowości i mikroekonomii.

do 3 razy sztuka, ja dopiero te "trzecie" studia skończyłem (Uniwersytet Łódzki) ;p Pierwsze dwie uczelnie na jakich bylem, tj Politechnika Łódzka i SWSPiZ to były dwa wielkie nieporozumienia ;p
+Quote Post
Forti

-----

Cytat(aniolekx @ 16.12.2014, 11:19:41 ) *
do 3 razy sztuka, ja dopiero te "trzecie" studia skończyłem (Uniwersytet Łódzki) ;p Pierwsze dwie uczelnie na jakich bylem, tj Politechnika Łódzka i SWSPiZ to były dwa wielkie nieporozumienia ;p

no nie wiem.. ja co prawda raz tylko próbowałem. Mam kumpla co próbował 4 razy i się nie udało (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) w anglii (nie pamiętam jakie), na politechnice w łodzi w wydziale robotyki, a później robotyki. Ja chyba spasuje, prace mam, przyszłość jakąś tam widzę.
Chyba że w trójmieście są kierunki typowo informatyka z programowaniem - zaoczne i tanie, co by było mniej szkoda gdy jednak zrezygnuje. Kiedyś chciałem na polsko-japońską szkołe nauk komputerowych, ale czesne jest miażdzące.
+Quote Post
Posio

-----

Cytat(Forti @ 16.12.2014, 11:25:06 ) *
no nie wiem.. ja co prawda raz tylko próbowałem. Mam kumpla co próbował 4 razy i się nie udało (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) w anglii (nie pamiętam jakie), na politechnice w łodzi w wydziale robotyki, a później robotyki. Ja chyba spasuje, prace mam, przyszłość jakąś tam widzę.
Chyba że w trójmieście są kierunki typowo informatyka z programowaniem - zaoczne i tanie, co by było mniej szkoda gdy jednak zrezygnuje. Kiedyś chciałem na polsko-japońską szkołe nauk komputerowych, ale czesne jest miażdzące.

Bez obrazy ale to chyba trzeba być trochę "niepełnosprytnym" żeby 4 razy próbować i nie zdać... Marudzicie że jest ciężko, a ja wychodzę z założenia że po prostu nikomu sie nie chce uczyć (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
r4xz

-----

Cytat(Posio @ 16.12.2014, 11:54:50 ) *
Bez obrazy ale to chyba trzeba być trochę "niepełnosprytnym" żeby 4 razy próbować i nie zdać... Marudzicie że jest ciężko, a ja wychodzę z założenia że po prostu nikomu sie nie chce uczyć (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

I to jest właśnie cała trudnośc studiowania! (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
+Quote Post
memory

-----

https://www.youtube.com/watch?v=Lhh4iRJWSCI#t=106

Co tutaj się dzieje (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif)
+Quote Post
sazian

-----

Cytat(Forti @ 16.12.2014, 11:25:06 ) *
na politechnice w łodzi w wydziale robotyki, a później robotyki.

to jest instytut mechatroniki(imsi) na wydział elektryczny(weeia) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
mic327

-----

To uczucie kiedy prowadzący ćwiczenia, najpierw się pyta czy to są ostatnie zajęcia przed przerwą świąteczną, a potem po odpowiedzi mówi, że musi nam dopierdolić materiału. Cytat oryginalny. (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
+Quote Post
Forti

-----

Cytat(sazian @ 16.12.2014, 18:26:17 ) *
to jest instytut mechatroniki(imsi) na wydział elektryczny(weeia) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

mechatronika i robotyka czy coś takiego. A później matematyka (tu napisałem też robotyka ;]). Mój błąd. thx
+Quote Post
Posio

-----

Cytat(memory @ 16.12.2014, 17:54:07 ) *

Zacytuje śmieszków z uczelni "Programowanie w HHH TTT MMM LLL - LOOOL", "PHP TO NIE PROGRAMOWANIE", "HEHEH, PHP to nie język programowania".
Każdy z nich ma problemy z napisaniem sortowania bąbelkowego ;D Piss yoł, pozdrawiam hejterów ;D
+Quote Post

586 Stron V  « < 489 490 491 492 493 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.06.2026 - 22:34