![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Kolejny wynalazek nam się szykuje http://www.dobreprogramy.pl/Wyvern-zamiast...News,57066.html Nie dośc, że na Javie, to jeszcze od NSA? Heh (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Na głowę bym musiał upaść. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Echh.. Poznań chyba pozazdrościł jarania tęczy Warszawie. (IMG:style_emoticons/default/arrowheadsmiley.png)
http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/tecza...al,t,id,tm.html |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Czysta prowokacja, patrząc po lokalizacji (i kraju (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) ).
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Poszukuję takie "usługi" albo skryptu PHPowego w którym wpisuje np listę zadań z wartością procentową i on generuje mi obrazek, który zawiera progress bar + tekst czego on się tyczy.
Kiedyś korzystałem z tego, ale nie pamiętam jak to się nazywa :/ Chciałbym takie coś wrzucić sobie na GitHuba. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Google pomaga (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
http://userbars.removedfromgame.com/generator.php |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie o userbar mi chodziło. Ten w ogóle używa niewidocznej czcionki.
Kurde, gdybym tylko znalazł ten przykład... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
to odpal jakieś prosty i lekki program do szkicowania typu gimp i narysuj o co chodzi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
Mniej więcej coś takiego się generowało.
(IMG:http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/538/6eNkfJ.png) W formularzu podawało się tekst i z selectbox'a wybierało wartość od 0 do 100 (samo kolorowało w zależności od progressu). |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
napisanie czegoś takiego to pewnie jakieś minut (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
ale skoro upierasz się na gotowca to znalazłem coś takiego http://www.capaciouscore.pl/artykuly/wlasny-progress-bar/ nie sprawdzałem ale autor twierdzi że działa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) No chyba że nie musi być w php http://getbootstrap.com/components/#progress |
|
|
|
|
|
|
|
O! Dokładnie o to chodziło! Nawet tak samo wygląda (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Wielkie dzięki. |
|
|
|
|
|
|
|
Nie wiedziałem nawet, że Helion potrafi źle napisać erratę. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Uprzedzam pytania. Później im to napiszę. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dziś pierwszy raz od jakiś 4-5 lat byłem zmuszony skorzystać z usług Poczty Polskiej i na dzień dobry mnie /.../ o 3 zł... Widzę, że jakie opinie są takie być powinny bo to co oni odwalają to jest kpina, żenada i robienie debila z klienta. Jak wróciłem z potwierdzeniem (wcześniej sprawdziłem sobie w necie cennik wysyłania paczek) to powiedzieli mi że jeśli paczkę mi oddadza i wyślę jeszcze raz to dzisiaj nie wyjdzie z poczty. Pozdrawiam, nie polecam.
Powód edycji: [Spawnm]:
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
U mnie listonosz paczki bez potwierdzenia zostawia na... bramie. Nawet nie sprawdza czy ktoś jest w domu (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Taaa... ja też na bramie znajduje listy z ubezpieczalni, ZUSu, KRUSu, banków, i wszelkie inne. A dlaczego ? Mimo że wszyscy są w domu, brama jest otwarta, ba nawet drzwi są od domu otwarte ale listonoszowi nie chce się zrobić 15 kroków... Niektórzy narzekają na kurierów, mi się jeszcze nie zdarzyło mieć żadnych roszczeń.
Dziś wysłałem kopertę bąbelkową ważącą 0.11 kg. Zapłaciłem 15,50 zł mimo że powinienem zapłacić około 10 zł. Koperta bąbelkowa u kuriera 14zł... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zostawia na bramie bo bodaj od jakiegoś czasu jest obowiązek posiadania skrzynki na listy przy posesji tak aby był łatwy dostęp do nich.
Co do zostawiania paczek, to ostatnio pisałem skargę na listonosza bo zostawił "przesyłkę" w połowie wepchniętą do skrzynki pocztowej w Bloku. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam skrzynkę na listy, ale paczka jak to paczka - nie wejdzie. Nie zadzwonił czy ktoś jest, nie napisał awiza, tylko zostawił i nara.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mnie dziś kurier DHL zaskoczył. Dzwoni do mnie że jest paczka do odbioru z pytaniem czy jestem w domu. Odparłem że nie. A on czy może zostawić paczkę u sąsiada (2 mieszkania dalej). Odparłem że tak i zapytałem czy już się z sasiadem kontaktował. Odpowiedział, że tak.
I po kłopocie. Sasiad odebrał paczkę. Co w tym nadzwyczajnego? To że sam zacząl dzwonić do sąsiadów i dopiero jak ktośotworzył, to zadzwonił do mnie czy sąsiad może paczkęprzyjąć. Inni kurierzy z którymi miałem do czynienia od razu wyrażali swoje wielkie ALE i takich rzeczy robić nie chcieli. Ciekawe rozwiązanie ma też 7ka. Mają swoje punkty w mieście i do nich odwożą niedostarczone paczki. Punktami są zazwyczaj jakieś sklepy osiedlowe itp. działa to na zasadzie "żywego" paczkomatu. Po kilku dniach braku odbioru, odbierają paczkę i wracają z nia do magazynu gdzie czeka kolejne kilka dni. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%)
|
(...) Niektórzy narzekają na kurierów, mi się jeszcze nie zdarzyło mieć żadnych roszczeń. u mnie listonosz spoko, ale kurierzy dziwni: Przyszła do mnie książka - musiałem się potwierdzić że ja to ja ale nie miałem czym to wzielem dowod siostry (to jeszcze zrozumiale) za tydzien ten sam kurier tym razem z paczką dla sąsiada... nawet nie musiałem potwierdzać że on to niby ja juz dawal mi do podpisu ale ja sie pytam a do kogo to (on ze do xxx na yyy) to go tam odrazu skierowałem. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%)
|
Mój listonosz to zawsze zostawia listy wepchnięte miedzy klamkę a drzwi. Wszystko spoko gdyby nie to, że obok wisi skrzynka. Ale to jeszcze nic. Wcześniej bez pukania otwierał drzwi i kładł listy na barku nie przechodząc przez próg. I było tak dopóki nie naszczułem na niego psa. Od tej pory jest kulturalny (IMG:style_emoticons/default/Lkingsmiley.png)
A z kurierami to wgl są jaja. mieszkam, że tak powiem na peryferiach wioski. Do mojego domu trzeba jechać jakiś kilometr szlakówką. To oczywiście jest problem bo nie będzie auta tłukł albo problemem jest zrozumienie, że ma na skrzyżowaniu skręcić w lewo. Oczywiście dochodzą do tego telefony czy nie może zostawić paczki w mieście u jakiegoś znajomego bo mu się "śpieszy". Ale i tak najbardziej utkwił mi kurier z DHL( choć tego nie jestem pewien). Dziadkowi obcięli (ponownie zresztą..) listę kanałów z Cyfrowego Polsatu. Na telefon konsultant powiedział, że przyśle nowa ofertę. Po jakichś 3 dniach dzwoni do dziadka kurier, że jedzie z umową. Spoko. Umowy zawsze można nie podpisać. Podjeżdża pod okno. Widzę jak wychodzi z auta trzaskając drzwiami i wyciąga nowy dekoder (okej... miała być to tylko oferta...). Zapraszam go do korytarza, spoglądam w umowę i widzę, że jest o wiele droższa i gorsza od poprzedniej to wiadome, że dziadek odmówił przyjęcia przesyłki i podpisania. Kurier na tą wiadomość zaczął chlapać wulgaryzmami, obelgami i groźbami kary. Po jakiś 10 min zareagował na słowo wypier***** (koniec cierpliwości z mojej strony), chwycił karton i wyszedł trzaskając drzwiami. Oczywiście kontakt z firmą nie możliwy. Brak odp na maile i wciąż zajęta linia na telefonie. A mówią, że Rosja to stan umysłu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 16.06.2026 - 09:13 |