Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

586 Stron V  « < 469 470 471 472 473 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeden Wielki OffTopick, jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!
Wazniak96

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

webhostingtalk
Na internecie nie trudno znaleźć informacje dotyczące opinii (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jednak po przeczytaniu opinii nie wykupiłbym u nich za żadne skarby (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Jak juz pisałem polecam firmę hexcore. Co do działania i niezawodności jest wszystko ok. Dziś kontaktowałem się w sprawie anulowane faktury i wyłączeniu usługi z powodu nie uregulowania pomimo ostatecznego upomnienia(poczta otwarta jedynie w godzinach mojej pracy..). Wiadomość napisałem wczoraj. Dziś około 11 dostałem odpowiedź. Oczywiście faktura została bez problemu przywrócona. W trakcie dalszego kontaktu w sprawie danych do przelewu pocztowego i innych dupereli dostawałem odpowiedzi po max 15 min także support tez super. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
sazian

-----

w ubiegłym roku w grudniu wysłałem pytanie do home.pl czy mogą mi włączyć triggery na serwerze, oczywiście w odpowiedzi dostałem "nie ale mamy za to tanie certyfikaty ssl". Więc zadałem im pytanie czy jest ku temu jakiś logiczny powód, panik konsultantka odpisała że przekazała moje pytanie do obsługi technicznej. Miną miesiąc, brak odpowiedzi więc wysłałem im grzeczne pytanie czy postanowili mnie olać. Oczywiście brak odpowiedzi. Chcąc nie chcąc przerobiłem cały system tak żeby to co robiły wyzwalacze robił php i już zdążyłem o sprawie zapomnieć. Aż tu dzisiaj pacze a tu mail od home, zdziwiłem się bo nic nie zgłaszałem, otwieram go tu "uprzejmie informuję, że obsługa wyzwalaczy (triggerów) jest już dostępna w ramach baz MySQL"

to się nazywa szybki support (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
Pyton_000

-----

Nigdy nie lubiłem home. Nic się w tej kwestii nie zmieniło. W obecnej firmie prawie wszystkie serwisy stoją na home. Masakra jakaś.

Najlepsze jest to że na tych pakietach które mają wykupione max ilość połączeń do BD z zew (nie localhost) to 5 jednocześnie. Więc jeżeli pracują 2 osoby i każda ma otwarte połączenie np. Workbench + coś tam jeszcze i do tego testujesz ze zdalną bazą to klapa. Nic nie działa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Do tego ich cudowny pseudo Apache które śmierdzi
+Quote Post
Spawnm

Grupa: Moderatorzy

Hej,
jeśli znalazłem taką grafikę: http://wallbase.cc/wallpaper/28267
Mogę ją wykorzystać w komercyjnym produkcie? Brak info o licencji, ale skoro ten serwis udostępnia za darmo można by uznać że i ja mogę (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif)
+Quote Post
pedro84

Grupa: Nieautoryzowani

-----

Cytat(Spawnm @ 5.08.2014, 21:58:45 ) *
Hej,
jeśli znalazłem taką grafikę: http://wallbase.cc/wallpaper/28267
Mogę ją wykorzystać w komercyjnym produkcie? Brak info o licencji, ale skoro ten serwis udostępnia za darmo można by uznać że i ja mogę (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif)

Ja bym poszukał czegoś innego...
+Quote Post
Turson

-----

Też macie problemy w najnowszym firefoxie?
Gdy chcę czasem zamknąć kartę, ff się zwiesza i jest alert, że jaki tam skrypt przestał działać. Albo "kontynuuj" albo "przerwij skrypt". Po wybraniu drugiej opcji już żadnej karty zamknąć się nie da, dopiero restart ff pomaga.

Ten post edytował Turson 6.08.2014, 21:56:10
+Quote Post
pedro84

Grupa: Nieautoryzowani

-----

Cytat(Turson @ 6.08.2014, 22:55:24 ) *
Gdy chcę czasem zamknąć kartę, ff się zwiesza i jest alert, że jaki tam skrypt przestał działać. Albo "kontynuuj" albo "przerwij skrypt". Po wybraniu drugiej opcji już żadnej karty zamknąć się nie da, dopiero restart ff pomaga.

Też. Ten cholerny FX od parunastu miesięcy robi wszystko, żebym go zmienił...
+Quote Post
!*!

-----

Cytat(Turson @ 6.08.2014, 22:55:24 ) *

Spróbuj to wyłączyć, powinny być do tego jakieś flagi w opcjach.
ps. założę się że piszecie o wersji na windows?

Ten post edytował !*! 7.08.2014, 07:26:09
+Quote Post
Turson

-----

Tak, windowsowa. Na linuxie bez zastrzeżeń chodzi
+Quote Post
Pyton_000

-----

Dlatego Windows Sux (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
+Quote Post
!*!

-----

A swoją drogą co sądzicie o tym nowym Fx?

Dla mnie jako wielkiego fana opery do wersji 12, nowy Fx to majstersztyk, Mozilla po tylu przespanych latach w końcu pokazała jak powinno pisać się przeglądarki. Gdyby nie brak menadżera haseł, rss i skrótów klawiszowych dla speeddial to bym się przesiadł, ale ten edytor programisty i widoki responsywne dla stron to super sprawa.
+Quote Post
thek

To ja zrobię offtop offtopa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Patrzyłem sobie na ogłoszenia i widziałem jak Allegro (konkretnie olx, czyli dawna tablica) szuka programistów PHP. Nie byłoby w tym nic dziwnego bo długo werbowali ludzi gdzie się dało, ale jeszcze raptem kilka miesięcy temu w firmie wielu starali się pozbyć z racji "restrukturyzacji". Że niby PHP już za słaby, jednak może pójdziemy w inny język... (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) A tu nagle powrót i znowu szukamy ludzi. Nie umieją się chyba zdecydować (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
404

-----

Może szukają kogoś żeby przepisał im ten "brzydki" kod: http://niebezpiecznik.pl/post/allegro-wyci...ych-plikow-php/? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
Spawnm

Sprawdzał ktoś może jak duża jest różnica w jakości między ofertami 100 wizytówek za 40zł a 1000-2000 wizytówek za 60zł ?
Z opisu niby to samo, a nawet nie, bo w tych za 60zł zapewniają jeszcze jakieś lakierowanie.
W czym tkwi haczyk? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Btw. znacie drukarnie warte polecenia robiące wizytówki na czarnym papierze z czerwonym nadrukiem?
+Quote Post
kamil4u

-----

Mam pytanie odnośnie miniaturek przy wyszukiwaniu w Google. Jak to zrobić poprawnie?

Gdy dodałem stronę do Google i oznaczyłem wszystko zgodnie z https://support.google.com/webmasters/answer/173379?hl=en to przy wyszukiwaniu w google site:strona.pl fraza obrazki są, a przy wyszukiwaniu fraza obrazków nie ma, dlaczego?

Jest na to jakaś złota rada, żeby zawsze działało? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
mic327

-----

Zna się ktoś na naprawie ekranów dotykowych? Podobno czasami wystarczy wymienić tylko szybkę?
Wyświetlacz delikatnie reaguje w zależności od miejsca i szczęścia. Lumia 520
+Quote Post
Wazniak96

-----

dotyk do digitizer. taka jakby folia naklejana na szybkę. Przynajmniej w starszych modelach tak było. Obecnie w nowych modelach się da samą szybkę zmienić ale jest to trudne. Lepiej zakupić cały panel przedni. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
Spawnm

Kolejny wynalazek nam się szykuje http://www.dobreprogramy.pl/Wyvern-zamiast...News,57066.html
+Quote Post
tzm

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Cytat(Spawnm @ 17.08.2014, 15:55:39 ) *

Brzmi spoko, ale jakoś NSA mnie bardzo zniechęca.
Choć i tak poczytam więcej
+Quote Post
Adi32

-----

Cytat(Spawnm @ 17.08.2014, 15:55:39 ) *

Sceptycznie do tego podchodzę. Naginają fakty i przesadzają w tym artykule.
+Quote Post

586 Stron V  « < 469 470 471 472 473 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.06.2026 - 09:25