![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Hosting na AZ za grosze, w mojej opinii bez haczyków, przygladal sie ktos?
www.az.pl/promocja-final-sale-hosting-taniej-95-procent.html |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Hosting na rok, a potem odnowienie po normalnej cenie. Dobre chyba tylko do zabawy albo testów
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
No ale wydaje mi sie ze nie ma obowiazku odnawiania nie mozna tylko wypowiedziec w trakacie bo trzeba wyrownac kwote, ale masz racje potem min 20PLN/miesiac to niezbyt konkurencyjna cena
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Tak na prawdę to już chyba lepiej kupić badziewny hostnig za śmieszne pieniądze typu 5pln/mc i isę bawić.
Jak ktoś chce na chwilę serwer aby zobaczyć czy jego aplikacja np. pociągnie na lepszej maszynie i jak to będzie działało to rozwiązaniem jest http://aws.amazon.com/ Tam kupijesz sobie na godzinę serwer, testujesz i wyłączasz. Masz to w d... Amazone jest też bardzo dobre jeżeli mamy aplikacje w pełni skalowalną. Przykład: Aplikacja która potrafi obrabiać jakieś tam duże ilości danych. W pewnym momencie następuje zbyt duże obciążenie. Aby je rozładować mamy 2 możliwości. Abo kupujemy kolejny serwer który wspomoże ale za to będziemy musieli za niego płacić przez np. rok, albo wykorzystujemy API AWS i odpalamy sobie kolejną wirtualkę na chwilę aby przerobić zaległości. A potem wyłączamy. Korzyści? Płacimy tylko za czas włączonej maszyny a nie za całość przez xxx tygodni. Ten post edytował Pyton_000 27.07.2014, 14:39:43 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
Też mi się Amazon nie podoba. Ich rozwiązania są może i ciekawe, ale tylko dla osoby nietechnicznej. Po prostu mocno ograniczają i wie o tym każdy, kto chciał tam zrobić cokolwiek nieco sensowniejszego.Przykład? S3, które jest tak ynteligentne, że "przedobrza" i przy wrzucaniu plików, tworzy metadane, które potrafią być całkiem oderwane od faktycznych i trzeba samemu w API grzebać, by nie wpisało Ci tam głupot. Loadbalancer? Jedyne co możesz w sumie zrobić to właczyć i wyłaczyć. Brak mowy o jakiejkolwiek sensownej konfiguracji tego modułu. Simple Mail Service? Znienawidzicie gdy zechcecie dodać większą ilość użytkowników uwierzytelnionych lub macie system tak stworzony, że użytkownicy mogą sobie między sobą maile wysyłać. Amazon ma ogrom tego typu upierdliwości. Masz wiedzę jakąś? Unikać. Kilka razy taniej Cię wyjdzie zakupienie o wiele silniejszych maszyn na przykładowo Hetznerze. AWS to dla mnie droga ciekawostka i nic więcej. O braku panowania czasem nad tym co się dzieje nie wspomnę. Zdarzyło sie w mojej poprzedniej firmie, że bez informowania przeprowadzali jakąś zmianę i serwis po prostu klękał, bo się konfiguracja nagle wysypywała lub instalowane oprogramowanie zostawało ni z gruchy, ni z pietruchy wywalane jako nie spełniające ich polityki bezpieczeństwa czy coś w ten deseń. Dodam, że to nie było coś abstrakcyjnego, ale narzędzia systemowe kompilowane ze źródeł, bo wykryto jakąś lukę bezpieczeństwa w nim i admin chciał się zabezpieczyć.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 10 Dołączył: 17.03.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Simple Mail Service? Znienawidzicie gdy [...] macie system tak stworzony, że użytkownicy mogą sobie między sobą maile wysyłać. Cytat Amazon Simple Email Service (Amazon SES) is a cost-effective outbound-only email-sending service A w ogóle przecież w AWS chodzi o elastyczność, jak ktoś tam na trzech e2c ciągle siedzi to faktycznie taniej wyjdzie dedyk. Są jednak sytuacje gdy nie ma jak uruchomić nowej maszyny w tak krótkim czasie w Hetznerze. No inna kwestia ile stron potrzebuje coś takiego. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Haha, ale ładnie
http://phpedia.pl/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna Ten post edytował Turson 4.08.2014, 12:43:49 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
onuse mają darmowe serwery w sam raz do drobnych testów ... próbował ktoś?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 565 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
@Turson zglaszales to komus czy tylko liczysz na tanią sensację?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Raczej nie zgłosił skoro problem dalej występuje.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Zgłosiłem do prokuratury
|
|
|
|
|
|
|
Z tego co widze to post pojawil sie wczoraj, czyli w weekend, wiec nawet jak zglaszal to nie mial kto tego naprawic.
Niestety nad php.pl nie pracuje nikt na etat. @Turson ciezko odpowiedziec na proste pytanie? Dobra, nie ważne.... przekazałem Twoje spotrzeżenie dalej. |
|
|
|
|
|
|
|
A skąd miałem wiedzieć kto odpowiada za phpedię?
|
|
|
|
|
|
|
Nikt od Ciebie takiej wiedzy nie wymaga....
Ale np. tu Forum: PHPEdiapl mogles sie domyslic by napisać :/ Albo chociaz napisac do mnie PW czy do innego aktywnego moderatora. W temat, w ktorym napisales, wszedlem czystym przypadkiem, bo z reguly nie interesuą mnie rozmowy na nietemat... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław |
No fakt, zaliczyliśmy fail, ze względu na aktualizację php do 5.5 na serwerze. Postaramy sie to poprawić najszybciej jak się da.
|
|
|
|
|
|
|
|
@nospor, gdybym wiedział, że php.pl opiekuje się phpedia.pl to raczyłbym to zgłosić do was...
|
|
|
|
|
|
|
W takim razie wybacz.... wydawało mi się to dość oczywiste.
Tak na przyszlosc: http://php.pl/ masz tam linki do wszystkich uslug php.pl lub Forum: Opinie ogloszenia pytania gdzie masz liste usług (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%)
|
Na onuse.pl jest wszystko spoko prócz ich własnego panelu zarządzania zamiast DA/cPanel. Np. Brak ceona i czasami zamułki. Do tego jak pisałem jakieś 1,5 roku temu z obsługą to coś wspominał o przejściu zbiorowego na płatny a na pytanie o Cron Jobs odpowiedział, że ich moduł juz prawie skończony a jeśli koniecznie potrzebuję już teraz to mogą mi ręcznie dodać. Ale gdy ostatnio patrzyłem Crona nadal ni ma więc raczej się nie rozwijają.
Co do darmowego serweru na próby polecam formę hostinger.pl lub też hexcore gdzie dostaniesz przyzwoity serwer za psie pieniądze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Wazniak96 4.08.2014, 14:08:04 |
|
|
|
|
|
|
|
Jak się ma na obecną chwilę webd.pl ? Korzystałem ale już bardzo dawno temu, nie mam rozeznania a jestem ciekaw.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 16.06.2026 - 09:58 |