![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Spotkała się Merkel z Putinem i dogadali się co do rozbioru ;]
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że |
Dobra my tu pitu-pitu. A za wschodnią granicą napięta sytuacja. Co o tym wszystkim myslicie ? Jest się czego obawiać ? Niech ktoś kto się zna powie jak to wygląda bo czytając papkę z portali internetowych wszelkiej maści można oszaleć ... W związku z napiętą sytuacją na Ukrainie Francja się poddała. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 4 Dołączył: 14.05.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
a ja wyrażam głębokie zaniepokojenie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Głębokie zaniepokojenie to wyrażają UE i NATO, co jak zawsze jest ich jedyną reakcją
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
O ile mi dobrze mówili w szkole to podobna sytuacja już kiedyś miała miejsce, że państwa zobowiązane do pomocy wyraziły "zaniepokojenie". Skończyło się to wojną światową ... Jestem ciekawy czy "historia kołem się toczy" to prawda.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
No Action Talk Only
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%)
|
Niewiele państw z Unii podjęło by się walki zbrojnej, ponieważ w Europie nie ma obowiązku poborowego, co innego w Rosji gdzie mają dostęp do "mięsa armatniego". Jeżeli nawet się podejmą to tylko w celu obrony granicy Unii (niekoniecznie niestety z Polską). Albo wyślą "obserwatorów" zaniepokojeni sytuacją.
Co nie oznacza że Ukraińcy będą uciekać na zachód i pewnie będą rościć sobie prawo do naszych powiatów pod Ukraińską granicą (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Cytat Co nie oznacza że Ukraińcy będą uciekać na zachód i pewnie będą rościć sobie prawo do naszych powiatów pod Ukraińską granicą biggrin.gif Jestem pewien że przeprosimy i oddamy z dopłatą ;] |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
W umowie o dzieło z przeniesieniem praw autorskich mam zapis
Cytat 1. Za wykonanie dzieła oraz przeniesienie praw, o których mowa w § 3, Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie w wysokości .................. zł., (słownie: ..................................... ………..zł.) w terminie 3-ch dni od daty wykonania dzieła. a następnie Cytat 3. Z wypłaconego Wykonawcy wynagrodzenia potrącony zostanie podatek dochodowy od osób fizycznych w wysokości .............. zł. (słownie: ................................ zł. ) Przy ustaleniu wysokości podatku uwzględnione zostaną koszty uzyskania przychodu w wysokości 50 % wynagrodzenia, o którym mowa w ust.1. i mam mętlik w głowie. W punkcie pierwszym ma zostać podana kwota brutto czy netto? Umowa z firmą z zagranicy, więc płatnikiem podatku w Polsce jestem ja. W takim razie jakie kwoty tam podać? Podatek chyba umiem obliczyć: zarobek netto*50% i z tego 18% to podatek. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
IE się wywaliło na czymś w angularze. Oczywiście bug typu IE-only. Siedzi koleś obok i otwarte Narzędzia developera... Chwila zabawy kumpla i komentarz na ich temat: "Firebug dla umysłowo skrzywdzonych..." (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
W umowie o dzieło z przeniesieniem praw autorskich mam zapis a następnie i mam mętlik w głowie. W punkcie pierwszym ma zostać podana kwota brutto czy netto? Umowa z firmą z zagranicy, więc płatnikiem podatku w Polsce jestem ja. W takim razie jakie kwoty tam podać? Podatek chyba umiem obliczyć: zarobek netto*50% i z tego 18% to podatek. Miałem ostatnio podobny problem, bo zawarłem umowę osoba fizyczna - osoba fizyczna (czyli ja muszę odprowadzić procencik do US), z tym że zleceniodawca płaci mi tygodniówkę. Po spędzonym czasie pytania na forach i dzwonieniu do US i księgowej udało mi się ustalić, że: 1.) Pomimo rad prawo i tak podlega interpretacji (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) 2.) Podatek możesz odprowadzić do 22 dnia kolejnego miesiąca PO otrzymaniu pełnego wynagrodzenia. 3.) Podatek możesz wyliczyć kalkulatorem w necie na rok 2014 4.) Nie musisz w ogóle pisać tej drugiej rubryki. Na umowie piszesz wynagrodzenie BRUTTO i sam wyliczasz podatek nie pisząc o nim. |
|
|
|
|
|
|
|
http://antyweb.pl/jak-rozliczyc-zagraniczn...eelancera-cz-1/
Cytat Jeśli freelancer podpisze umowę o dzieło z przeniesieniem praw autorskich i otrzyma wynagrodzenie, nie musi wpłacać zaliczki – wykaże zarobki dopiero w zeznaniu rocznym i wtedy zapłaci podatek. O taką umowę mi chodzi, więc prawdopodobnie nie muszę teraz płacić podatku. Dzięki za odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
No i jestem inżynierem ;]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jak bardzo złym, złym do szpiku kości człowiekiem trzeba być, żeby serwować Error 404 z nagłówkiem http 200 ;(
http://www.nationalgrocers.org/wp-login.php?action=register |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Zmywak po magisterce (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) To taki żart opierający się na aktualnie panującej opinii, że nie ma pracy dla ludzi wykształconych, oprócz tej zagranicą właśnie na zmywaku (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Mam nadzieję, że @Spawnm się nie obraził (IMG:style_emoticons/default/brzydal.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
U mnie w grupie na I roku (nie informatyka) jest gościu, który studiował informatykę 5 lat na polibudzie. Nie pracuje w tym zawodzie i poszedł na nowe studia. Zastanawiam się jaki to ma sens
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
Czasami jak widzę oferty pracy, bez chociaż widełek płacowych i teksty "warunki finansowe będą ustalane indywidualnie podczas rozmowy kwalifikacyjnej", to kusi mnie, żeby zaproponować, że z chęcią podejmę zatrudnienie, ale dopiero w pierwszy dniu pracy powiem co umiem, a czego nie, jakie mam doświadczenie itd. Myślę, że byłoby to wtedy uczciwe dla obydwu stron.
Ten post edytował Damonsson 5.03.2014, 12:46:26 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
na cholerę Ci świstek?
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 16.06.2026 - 18:52 |