![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
A co jest złego w tym, że nastolatki nie wiedzą z czym związać swoją zawodową przyszłość? Nie przesadzajcie, że w wielku kilkunastu lat należy się kategorycznie określić. Przecież ludzie odkrywają swoje pasje nawet dopiero na studiach i jakoś z tym żyją. No to, że trochę czyni ich to miernotami. Całus zanim znowu się pogniewasz!!! |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ |
Pyro, dramatyzujesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie dyskutuj ze mną.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeżeli chodzi o wybór tego co w życiu robić, to podoba mi się ta wypowiedź Coubixa http://www.twitch.tv/kapitanalien/b/376628650?t=1h54m00s A gość, który prowadzi lajw, to taki płaczek, który właśnie skończył liceum(chyba), poszedł na studia i liczy, że po studiach będzie miał robotę, a Cubix w wieku nastu lat rozkręcał interes i wiedział czym się chce zajmować.
Może tło trochę nieadekwatne do tematu rozmowy, ale ogólnie wypowiedź jest dla mnie adekwatna (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
To, że ktoś ma plan i wie co ze sobą w życiu robić tylko mu pomaga. Jednak nie znaczy to, że każdy nastolatek musi koniecznie i bewzględnie określić co będzie chciał robić przez kolejne kilkanaście - kilkadziesiąt lat.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
To się nazywa selekcja... Nigdy nie będziesz z czegoś dobry, jeśli to coś cię nie interesuje... Widzę to po studiach i po ludziach którzy tu przychodzą i już odpadają (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) "Aaaa bo myślałem o filologii ale jednak informatyka". Moim zdaniem właśnie tacy niezdecydowani ludzie osiągają najmniej. Na przykładzie np mojego ojca mogę stwierdzić że jeśli jest coś co Ci się podoba i czujesz się w tym dobrze, rzuć nawet studia i rób to co lubisz ( ojciec tego nie żałuje ). Każdy dochodzi do momentu w którym POWINIEN wiedzieć co chce robić, żeby obrać jakąś ścieżkę, jedni mają ich więcej (ścieżek) inni mniej (np. ze względu na sytuację materialną).
Co do poziomu technikum - liceum. W moim mieście poziom szkół wygląda mw. tak: LO LO LO TECHNIKUM TECHNIKUM TECHNIKUM LO A więc są licea, które przygotowują cię ogólnie tak, żebyś miał właśnie szansę wybrać po maturze co chcesz robić (moment w którym powinno się mieć już coś w głowie). Myślę, że technika z racji niższego poziomu kształcenia ogólnego nie dają tej szansy. Co do zawodówek, moim zdaniem właśnie tam powinna iść większość ludzi którzy udają się do niskiego poziomu LO oraz techników (w moim rejonie łątwiej złapać pracę po zawce aniżeli po Technikum) Ten post edytował Posio 12.11.2013, 13:15:13 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 10 Dołączył: 17.03.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
No to, że trochę czyni ich to miernotami. Znaczy miernotami w porównaniu do sfrustrowanych szczurów, którym wmówiono, że jak się w przedszkolu nie określą to będzie za późno i będą skazani na ... właśnie nie wiadomo na co? Mało kto ma pojęcie co chce w życiu robić. I nie należy do tych ludzi wciągać takich, których pasja okazała się rozsądną ścieżką kariery. Albo co gorsza do mitycznych założycieli Krzemowej Doliny albo innych gwiazd sportu czy estrady. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Wiesz jak widzę gwiazdę piłki nożnej, która ma 18 lat, a ja mam 20, to raczej małe prawdopodobieństwo, że zacznę teraz trenować i osiągnę, to co ten gość.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
pracuje ktos z trading platforms? nie wiem jak to sensownie po polsku napisac,
szukam dobrej sprawdzonej, bez zastosowan tylko do konkretnego typu produtkow |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
http://www.goldenline.pl/praca/oferta/239966
HTML5 i CSS3 działające na ie6? Ktoś mi zdradzi sekret? ;] |
|
|
|
|
|
|
O$iek, sport jest dość specyficzny z uwagi na to, iż szybciej przechodzi się na "emeryturę". Poza tym, czy każdy ma być gwiazdą swojej dziedziny?
Nie widzę powodu dla którego ktoś miałby nie zostać naprawdę dobrym programistą, księgowym, managerem czy innym mechanikiem bo źle wybrał szkołę średnią. Bez przesady. Z tego co pamiętam, sporo z Was siedzi jeszcze właśnie w szkołach średnich. Naprawdę uważacie, że po zdobyciu pożądanego wykształcenia jesteście już skazani na pracę w takim a nie innym zawodzie? Dla mnie taka perspektywa byłaby przytłaczająca. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Spawnm ,nic nowego (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Ten post edytował Turson 12.11.2013, 17:42:46 |
|
|
|
|
|
|
|
http://www.goldenline.pl/praca/oferta/239966 HTML5 i CSS3 działające na ie6? Ktoś mi zdradzi sekret? ;] @Spawn, to jest możliwe, ba - nawet byłem zmuszony raz w ten sposób kodzić. Oczywiście cenę / pensję należy wtedy odpowiednio pomnożyć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat HTML5 i CSS3 działające na ie6? Ktoś mi zdradzi sekret? ;] Piszesz normalnie w HTML5 i CSS3, a potem JS załatwiasz sprawę np. IE6. Da się (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W sumie to nawet żałuję, że już IE6 nie jest wspierana, bo naprawdę kiedyś sporo wiedziałem co zrobić, żeby coś zadziałało pod IE6 (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) - "taka kasiora" |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Cytat Firefox nie może odnaleźć serwera www.facebook.com też tak macie?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%)
|
na co to człowiek nie trafi przeglądając kod serwisu klienta wykonany przez "profesjonalną" firmę (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Macie pomysł na stworzenie szablonu z kwadratowym logiem? Gdyby nie to logo to strona już by tak pięknie wyglądała, a tak ciągle mam problem.
http://koapteka.pl/public/images/theme/logo.png Jako, że logo ma napisy to nie może być zbyt małe. Fajnie jak byście zarzucili przykładami. |
|
|
|
|
|
|
|
Nie wiem czemu, ale przeczytałem "centrum aktywnego miesiączkowania"...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
To ja nie wiem czy źle jest z logiem czy z tobą. ;p
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 17.06.2026 - 06:15 |