![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%)
|
@up
1. Tak 2. Tak |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ |
Buliq, bardzo wyczerpująco (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Jak to w tej chwili wygląda? Pytam, bo słyszałam to jako jeden z zarzutów względem win8 - programy się minimalizują, a wyłączanie jest schowane.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%)
|
Niby tak, są minimalizowane, działają w tle, ale da się je wyłączyć. Standardowo w lewym górnym rogu po najechaniu pokazuje się ostatnio otwarty program. Jak zjedziemy trochę w dół wzdłuż lewej krawędzi pojawią się pozostałe otwarte w tle. Prawy przycisk myszy i zamknij.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
.. kolorowy i na ich dotykowaych 10' spisuje sie swietnie... Brawo! Wyśmienity strzał milordzie! Windows 8 sprawdza się na dotykowych ekranach. W końcu... kurde, ile to się trzeba naprodukować, aby ktoś w końcu zrozumiał sedno sprawy, które jest przytaczane od początku istnienia tegoż systemu. @batman - jasne, że przy przesiadkach na kolejne edycje, zawsze były smęty o to że pasek jest czarny czy że trzeba klikać 3 razy zamiast 2, ale nigdy nie było to przywalenie głową w mur z rozpędu, bo większość rzeczy była zawsze na tym samym miejscu i dokładnie tam gdzie się tego spodziewaliśmy. Cytat W Windows 8 podczas pierwszego uruchomienia pojawia się samouczek opisujący najważniejsze elementy systemu. Poza tym w dobie powszechnie dostępnego Internetu zarzut, ze coś trzeba doczytać online jest mocno naciągany. Nie prawda, może w win8.1 tak jest, ale nie w wersji podstawowej i nie na laptopach HP. Tak jak pisałem dostajesz laptopa, wciskasz guzik, 15min pokazuje się na ekranie napis, okno logowania (zakładanie konta) i koniec... lecą kafle. Cytat Też nie lubię tego zwrotu, ale doskonale oddaje obecne trendy na rynku, czyli spadek sprzedaży komputerów na rzecz urządzeń mobilnych służących do konsumowania treści. Wiesz... niektórzy sądzą że do tego spadku przyczynił się częściowo windows8 :D Cytat To co zrobił Microsoft jest pierwszym krokiem w kierunku dostarczenia jednego systemu na wszystkie platformy (kolejnym jest ogłoszona ostatnio integracja sklepów Windows Phone oraz Windows Store). Zrobili to jako pierwsi (możliwe, że Apple był wcześniej, ale nie śledzę działaj tej firmy zbyt dokładnie, więc nie będę się przy tym upierał) i są krytykowani. Zrobiliby to za lat kilka i tak samo byliby krytykowani. Po prostu krytykowanie MS jest zawsze modne i nic na to się nie poradzi. Tak to prawda, MS stara się zbudować swój ekosystem, taki jak ma apple czy google... tyle tylko że kompletnie nie wiedzą jak. Popatrz na systemy iOS i OS X lub ChromeOS i Android ... jak na moje okno różnią się nie tylko wizualnie, ale i możliwościami np. w programowaniu. Myślisz że to przypadek? A MS postanowił zrobić przeskalowanie 1:1 co jest lekko mówiąc chore. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 24 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Rokitno Szlacheckie Ostrzeżenie: (0%)
|
Kurcze, mam teraz na laptopie Windowsa 8, i chyba przez przyzwyczajenia z Gnome, uważam ten system za przyzwoity w używaniu.
Choć samo metro do desktopu do mnie nie przemawia to jednak nowe "menu" aplikacji mi odpowiada |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja jeszcze wrócę na temat konsol.
http://www.pssite.com/poradniki-786-poradn...ystation_4.html Tutaj macie dużo informacji na temat PS4. Jedynie mp3 nie będzie działać na początku i nie wiadomo czy w ogóle będzie. Filmy będą śmigać. Pozwolę sobie pochwalić się swoimi ocenami z przedmiotów informatycznych. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Zajęcia specjalizacyjne - tutaj mamy po prostu HTML + CSS. 5, 5, 6, 6 Programowanie strukturalne i obiektowe - programowanie w C++. Czyli nic nie robię na lekcji prócz bawienia się w przeglądarce/biblioteka graficzna i piszę sprawdziany na 5. 5, 5, 5, 5 Systemy operacyjne i sieci komputerowe - ogólnie o systemie windows xp teraz mamy. Oceny z naprawy, psucia i etapu uruchamiania systemu. 6, 6, 5+ | ocena na półrocze będzie 6. Oprogramowanie biurowe - jeden z najgorszych przedmiotów, a najgorszy z informatyki. Ponad miesiąc gadanie o bazach danych, a teraz Access. Osoba, która nie potrafi tłumaczyć uczy nas tego. 2, 3, 4+ Chyba dobrze mi idzie póki co, co nie? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Reszty ocen z innych przedmiotów nie będę pokazywał bo nie chce abyście ze mnie się śmiali, ale jedynie powiem, że na prawdę dużo od nas wymagają. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%)
|
co to za szkola ? specjalna ?(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Evinek, pokaż resztę ocen jak już się chwalisz ;P
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Szczerze, to też jestem ciekaw za co te 6.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
O kurde Evinek to Ty jeszcze do szkoły podstawowej chodzisz?
Trafił mi się cwaniak... W serwisach ogłoszeniowych daje informacje "zlecę ble ble ble proszę o kontakt" po pozostawieniu danych kontaktowych przychodzi błyskawicznie propozycja spamowania ofertą z dopiskiem "to nie jest spam, Państwa email został znaleziony w internecie". |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Z tego co pamiętam obecnie w szkołach ciężej nie dostać 6 z informatyki niż ją dostać. Także i tak coś cieniutko (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Pyro, mylisz się, moja 11-letnia siostra, ma teraz Painta... Jeśli nie masz zdolności to ocena leci w dół, i nie ma że ty nie potrafisz. Czyli wychodzi na to że informatyka w podstawówce jest trudniejsza od tej w technikum ;P
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
No ja nie wiem. Pół klasy nie ma takich ocen co ja z informatycznych przedmiotów. Po prostu dla mnie programowanie jest łatwe - tzn. podstawy. Dodam jeszcze, że ja na zajęciach z programowania prawie nie słucham lecz zajmuje się "swoimi sprawami".
I jest to technikum, jedno z najlepszych na pomorzu. Miejsce 3. związane coś z zdawaniem matury. (IMG:http://iv.pl/images/40540472337413054100.png) Oceny w pomarańczowym kółku - oceny poprawione Oceny w czerwonym kółku - oceny poprawione, ale jeszcze nie wpisana nowa Jedynki z WOS'u nie da rady poprawić bo nie ma dla mojej grupy terminów konsultacji, co jest chore... Jedynki z niemca będę poprawiał w czwartek. ;] I na prawdę, szkoła dużo wymaga od nas. Kuzyn poszedł do tej szkoły, ale na inny kierunek. I teraz chce zmienić szkołę bo za trudno. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Za trudno w szkole średniej i to w technikum? (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif)
Nie oszukujmy się, ale większość idzie do technikum, bo do liceum się nie dostali, a jedynie garstka idzie tam, bo chce i interesuje się tą specjalizacją. Ten post edytował Turson 9.11.2013, 14:56:37 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%)
|
Czy Twoje oceny są dobre czy złe można jedynie porównać z ocenami Twoich znajomych z klasy. To, że będziesz miał np. z matury z rozszerzonej z matmy 65% to może okazać się bardzo słabo, bo np. średnia jest 80% i w konsekwencji się możesz nie dostać na studia. Albo jak będziesz miał 50% z informatyki, gdy średnia jest na poziomie 20% świadczy o tym, że napisałeś ją bardzo dobrze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
A dodatkowo oceny od 1-6 to mało sprawny system, ale jakiś być musi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Turson, bo progi punktowe w liceach są takie wysokie, że ho ho...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%)
|
Evinek kujon (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%)
|
Po prostu dla mnie programowanie jest łatwe - tzn. podstawy. Dodam jeszcze, że ja na zajęciach z programowania prawie nie słucham lecz zajmuje się "swoimi sprawami". I jest to technikum, jedno z najlepszych na pomorzu. Miejsce 3. związane coś z zdawaniem matury. to proponuję wystartować w olimpiadzie informatycznej i pochwalić się wynikami (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ |
Niby tak, są minimalizowane, działają w tle, ale da się je wyłączyć. Standardowo w lewym górnym rogu po najechaniu pokazuje się ostatnio otwarty program. Jak zjedziemy trochę w dół wzdłuż lewej krawędzi pojawią się pozostałe otwarte w tle. Prawy przycisk myszy i zamknij. Czyli da się to zobić za pomocą 2 kliknięć czy niet? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 17.06.2026 - 06:53 |