Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

586 Stron V  « < 419 420 421 422 423 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeden Wielki OffTopick, jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!
kosmos

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(usb2.0 @ 5.11.2013, 13:04:01 ) *
no ja zadnej plytki nie dostalem, jedynie to na oryginalnym dysku w lapie jest cos w stylu partycji recovery, a mozna to odpalic podczas bootowania albo w klawiszem z boku lapa:P
ale jesli dobrze mowisz to powinienem byc w stanie - jak sie juz jakos do tej partycji i plikow dobiore - zrobic z tych plikow boota na usb czy na dvd i powinnien pojsc instalator?

Jakiej firmy jest ten lapek ? W niektórych powinien być zainstalowany program który umożliwia zgranie takiego recovery na płytę. Spróbuj wygooglowac.

Ten post edytował kosmos 5.11.2013, 13:32:41
Go to the top of the page
+Quote Post
!*!

-----

Cytat(usb2.0 @ 5.11.2013, 12:53:28 ) *
pytanko,
calkiem niedawno kupilem laptopa na pokladzie mial ofc w8 - nie mialem duzego wyboru, ale w sumie po update mi sie spodobal bardziej i chcialbym go zostawic, problem - o ile to jest problem - w tym ze kupilem sobie dysk ssd, w8 mam na OEM, czyli da sie jakos zrobic zebym mial na ssd mial tego samego "oryginalnego" windowsa 8?

Windows 8 jest tylko na jednej licencji, OEM i została ona zmieniona względem poprzednich. Nie ma żadnego przywiązania do płyty/dysku/komputera tylko do użytkownika, na zasadzie jeden użytkownik == jedna maszyna.
+Quote Post
kosmos

-----

Dobrze wiedzieć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
usb2.0

-----

Cytat
Jakiej firmy jest ten lapek ?

Lenovo

no nic jak wroce do domu to dam znac co mi wyszlo z tego ; D
+Quote Post
kosmos

-----

Cytat(usb2.0 @ 5.11.2013, 13:33:10 ) *
Lenovo

no nic jak wroce do domu to dam znac co mi wyszlo z tego ; D

Spoko, ten programik powinien być w takiej lokalizacji:
Menu Start/Programy/Lenovo Care/Create Recovery Media
+Quote Post
Evinek

-----

Dałem się nabrać Daiquiri...
Jest bardziej cwana niż ja. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

A teraz mogę się pochwalić, że tablet (Nexus 7) był piąty raz w naprawie i zażądałem zwrotu pieniędzy lub wymiany urządzenia na nowe, wolne od wad. I dziś właśnie mi odpisali, że naprawiać nie będą tylko oni zwrócą kasę sklepowi i będę z sklepem coś załatwiał (jeśli dobrze zrozumiałem). Ogólnie po prostu odzyskam kasę lub dostane nowe urządzenie, a jako, że prawie nie ma już w sklepie Nexusów 7 1 generacji to dostane może 2 generacji. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Jak by ktoś chciał poczytać głupoty jakie piszą to proszę (i tak mało co można zrozumieć):
Cytat
Szanowni Państwo,

W ramach otrzymanego zgłoszenia serwisowego uprzejmie informujemy, iż w danym momencie firma ASUS nie jest w stanie przeprowadzić naprawy Produktu. Z powodu przedłużającej się naprawy, ASUS może zaproponować niżej opisane rozliczenie drogą sprzedaży.

W proponowanej procedurze, firma ASUS rozliczy Dystrybutora, który nabył produkt bezpośrednio od ASUS. Gdy Dystrybutor zostanie rozliczony, będzie mógł przystąpić do rozliczenia swojego klienta, czyli Sprzedawcy lub innego podmiotu pośredniczącego w procesie sprzedaży. Prosimy upewnić się czy Sprzedawca lub pośrednik biorący udział w procesie sprzedaży, w dalszym ciągu prowadzą działalność oraz czy rozliczenie drogą sprzedaży będzie możliwe przez nich do przeprowadzenia.

Średni czas realizacji rozliczenia drogą sprzedaży to 4 tygodnie. Sposób rozliczeń pomiędzy kolejnymi podmiotami, zależny jest od podmiotu wykonującego rozliczenie. Sposób rozliczenia pomiędzy Sprzedawcą, a Klientem końcowym zależny jest od decyzji Sprzedawcy. Rozliczenie pomiędzy Sprzedawcą, a Klientem końcowym będzie możliwe w miejscu zakupu oryginalnego produktu, po zakończeniu rozliczeń pomiędzy podmiotami.

Po podjęciu decyzji, proszę o jej przesłanie w odpowiedzi na tę wiadomość.
W przypadku, kiedy są Państwo Sprzedawcą urządzenia, proszę nie podejmować dalszych czynności w kierunku rozliczenia Klienta końcowego do momentu otrzymania potwierdzenia rozpoczęcia procedury, z którym zostanie przesłany numer prowadzonego rozliczenia (np. NLA1234567).
Zastrzegamy sobie możliwość zakończenia naprawy do momentu przekazania potwierdzenia proponowanego rozliczenia.

Zgadzając się na niniejszą procedurę, wyrażają Państwo zgodę na wstrzymanie czynności związanych z naprawą urządzenia, oraz przyjmują do wiadomości, że po zaakceptowaniu oferty, tytuł własności produktu będzie należał do firmy ASUS. Proszę pamiętać, że oznacza to, iż Produkt i dane przechowywane w Produkcie nie zostaną zwrócone.

W przypadku dodatkowych zapytań odnośnie procedury, najszybszą formą kontaktu jest odpowiedź na ten e-mail z zachowaniem ciągłości korespondencji.

W imieniu firmy ASUS, uprzejmie przepraszamy za niedogodności związane z realizacją Państwa zgłoszenia.
+Quote Post
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

Evinek, czyli Asus rozlicza się z dystrybutorem, dystrybutor rozlicza się ze sprzedawcą, a następnie sprzedawca z Tobą. Czas operacyjny: 4 tygodnie. Sposób rozliczenia na linii Asus - dystrybutor ustala Asus, sposób rozliczenia między dystrybutorem a sprzedawcą ustala dystrybutor, a pomiędzy sprzedawcą a Tobą, ustala sprzedawca. Jesteś ostatni w łańcuchu pokarmowym (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

Innymi słowy sprzedawca zrobi co będzie chciał ;-).
+Quote Post
Evinek

-----

Jak zawsze ręka kobieca najwięcej pomoże. Dzięki za lepsze zrozumienie tekstu.

Nie potrafię jakoś pisać tekstu i mój tata powiada, że piszę jak dziecko. Odpisałem im takie coś:
Cytat
Witam.
Rozumiem, że po prostu mam szanse na zwrot pieniędzy lub na wymianę urządzenia na nowe? Jeśli tak to się zgadzam.
Prosiłbym o informacje jak powinienem dokładnie postąpić aby zakończyć tę sprawę.

I trochę źle im napisałem bo chciałbym najbardziej zwrotu pieniędzy i mogłem nie pisać o wymianie urządzenia. Ale no cóż, stało się.

A pisać poprawnie muszę w końcu nauczyć się.
+Quote Post
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

Wiesz, jeżeli sprzedawca dostanie nowy sprzet to może Ci dla świętego spokoju oddać pieniądze i wcisnąć bubla komu innemu. Niemniej jednak nie musi. Generalnie w takich sprawach naistotniejsze jest jak nazywasz swoje roszczenia i z jakich praw korzystasz. Niezgodność towaru z umową działa na linii sprzedawca - konsument, natomiast gwarancja na linii gwarant(np. Asus) - konsument. Wybierasz to, co dla Ciebie korzystniejsze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

Jeżeli korzystasz z niezgodności towaru z umową, a sprzedawca nie jest w stanie doprowadzić towaru do stanu zgodnego z umową (co o ile pamiętam miało miejsce), masz prawo odstapić od umowy i cieszyć się zwrotem gotówki.

+Quote Post
emp

-----

Biuro ochrony kodu

(IMG:http://i.imgur.com/tUyzg4C.jpg)

Ksiązki po prawej u góry Wzorce projektowe "Bandy czworga" pod nią Polskie prawo konstytucyjne Gralickiego

Pisss joł

Ten post edytował emp 5.11.2013, 20:23:51
+Quote Post
Posio

-----

Nigdzie na forum nie znalazłem, więc pytam was o opinię. Co sądzicie o Phalanger? Ostatnio piszę w C# i zastanawiam się jak w po skompilowaniu PHP takim czymść się ten kod zachowuje ? Wydajność ? Procent poprawnej kompilacji ? Zgodność ?
+Quote Post
pyro

-----

@emp, to Twoje stanowisko pracy?
+Quote Post
Spawnm

Grupa: Moderatorzy

Jeden monitor?
+Quote Post
pyro

-----

Cytat(Spawnm @ 5.11.2013, 21:56:35 ) *
Jeden monitor?

Dokładnie o to samo chciałem zapytać (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Jak dla mnie tworzenie kodu na < 2 monitorach powinno być konstytucyjnie zakazane i surowo karane.
+Quote Post
kamil4u

-----

Aktualizacja do Windows 8.1... i wielka porażka... Jeszcze trochę i wrócę do win7 - na dzień dzisiejszy chyba najlepszy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
Posio

-----

Cytat(kamil4u @ 5.11.2013, 22:26:30 ) *
Aktualizacja do Windows 8.1... i wielka porażka... Jeszcze trochę i wrócę do win7 - na dzień dzisiejszy chyba najlepszy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

A co Ci w W8.1 nie pasuje ?
+Quote Post
kamil4u

-----

To, że wszystko stało się rozmyte( niektóre aplikacje, wręcz miały złą dobraną wielkość czcionki i wyglądało to fatalnie ) + na pulpicie wyświetlał się błąd związany z bios-em. Jak na nowy system to fatalne pierwsze wrażenie. 1h naprawiania błędów to nie jest to co lubię najbardziej.

A zmiany dla mnie mocno nieużyteczne. A co do samego win8 vs win7 to ostatnio rootowałem komórkę z androidem i win8 nie umiał znaleźć odpowiednich sterowników( brak w bazie MS,a znalazłem tylko na jakiś koreańskich stronach, których się bałem instalować ). Męczyłem się z kilka h, po czym pożyczyłem od taty lapka z win7 i w 20min i gotowe,

Win 8 podoba mi się Start, ale już żeby wyłącznie komputera, było w sekcji zasilania już mniej( tak znam skróty, ale jak się bawiłem pierwszym razem z nowym WIN to ciężko było cokolwiek znaleźć )
+Quote Post
Posio

-----

No mi też było się ciężko przyzwyczaić i co najważniejsze też zauważyłem to rozmycie... Gdy jestem na virtualnej maszynie z pingwinkiem, wszystko jest ostre a wchodze na W8 i rozmyte. Co do sterowników, mam Nexus 4 i Nexus 7, nie mogę podłączyć pamięci masowej, bo nie i tyle w temacie, brak driverów, a takowych nie sposób znaleźć. Ale jeśli chodzi o performance to jestem pod duzym wrażeniem .
+Quote Post
usb2.0

-----

to rozmycie jest do zmiany, prawym na pulpicie ->Personaline->Display i dalej Change Size of Items czy cos takiego zmieniasz sobie i jest normalnie.

+Quote Post
Turson

-----

Cytat(pyro @ 5.11.2013, 21:57:32 ) *
Dokładnie o to samo chciałem zapytać (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Jak dla mnie tworzenie kodu na < 2 monitorach powinno być konstytucyjnie zakazane i surowo karane.

W zasadzie to po co więcej niż 1 monitor? Czysta ciekawość (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

apropo PS4 co ostatnio była dyskusja http://techtrendy.pl/title,Swietna-wiadomo...l?ticaid=5119d1

Ten post edytował Turson 6.11.2013, 00:15:21
+Quote Post

586 Stron V  « < 419 420 421 422 423 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 Użytkowników czyta ten temat (3 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.06.2026 - 08:24