![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat a płyn do spryskiwaczy po spryskaniu na szybe układa sie w napis php.pl Te, a może formy do opiekacza? (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Toster ! Na tostach wypiekał by się napis php.pl (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ciesze się, że popieracie mój pomysł z łopatą. To co, jaki kolor?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja też byłem na Avatarze, rzeczywiście nie jest to nic nowego, efekty ok, ale za cholerę nie rozumiem co jest zachwycającego w tym 3D? Okulary tylko męczą, zwłaszcza że nie miałem szans założyć je na moje normalne minusy. Do tego ujeba*e jak sam skurw**y, oni nie czyszczą tych okularów w kinach? A samo 3D... powinno wgniatać w fotel, a zamiast tego tylko uśmiech czasem wzbudza, przynajmniej u mnie. Avatar OK, 3D be (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Mam wrażenie że to Dolby 3D do pięt nie dorównuje 3D ShutterGlasses, a ShutterGlasses to dla mnie też niepotrzebny gadżet. Tak naprawdę jedyne 2 efekciarskie wspomnienia które pamiętam dobrze i wspominam jako coś że mi szczęka opadła to był Quake, a potem scena jak odbijają Morpheusa z Matrixa.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja w życiu tylko raz byłem na filmie 3D który mi się podobał. Był to film o małych agentach czy coś. I tam jakieś rzeczy z ekranu wyskakiwały i było ciekawie. Potem byłem na Piorun'ie i teraz niedawno Avatar. Dupa a nie 3D.
A ta łopata powinna mieć takie rękawice przyczepione jak są w skrobaczkach (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) I jeszcze powinna być ogrzewana powierzchnia odkopująca, mechanizm rozsypywania piasku, komputer pokładowy i w ogóle inteligentny system odśnieżania podwórza lub zdefiniowanego obiektu za pomocą Ten post edytował thomson89 10.01.2010, 19:06:50 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Jakiegoś? Wiadomo że php (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Jakiegoś? Wiadomo że php (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Racja. A co by było jakby taką łopatę-kombajn postawić na windzie? Bluescreen po 10M (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) A tak, jak mamy PHP, nastawiamy i idziemy dalej spać (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 10 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Może logo php z lodu zrobić? To był by chyba najlepszy pomysł ^^
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Albo śniegowce, koniecznie takie:
(IMG:http://j.luxlux.pl/l296/4b33d8c7000f6957457c8f13/234955.jpg) PS. Tak to ja dzisiaj zastępuje mike'a, mam nadzieję, że się nie obrazi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Avatar 3D to jeden z najgorszych filmów jakie widziałem, żałuję wydanych pieniędzy na bilet do kina. Efekty 3D były żenujące, zabrakło 'wysuwanych obiektów z ekranu' (że tak to nazwę), nie wykorzystano nawet w 10% możliwości 3D. Największe wrażenie na mnie zrobiła kostka 3D przed filmem, z informacją o tym, że należy teraz założyć okulary 3D, jej elementy wysuwały się z ekranu, tak że miałem wrażenie, iż jest tuż przede mną, niestety w filmie tego typu rzeczy nie uświadczyłem....
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 565 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Cytat Dupa a nie 3D. Cytat zabrakło 'wysuwanych obiektów z ekranu' Tak to jest jak sie idzie do kina i nie doczyta na czym bedzie polegac 3D w danym filmie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) W tym filmie 3D polegało na realistycznym 3D a nie na jakiś zenujących wyskakujących pileczkach z ekranu. Oglądając ten film widać było głębie wszystkiego co było na ekranie - dawało to nie samowity efekt oglądania. No ale jak jakieś "dzieci" wybrały się na ten film i oczekiwały wyskakujących piłeczek to nic dziwnego że się zawiodły. Zapraszam Was w takim razie na "Alicję w krainie czarów" - na zapowiedziach wyskakiwała głowa kota z ekranu więc zapewne Wam się spodoba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
@Up. Dokładnie.
Dla zawiedzionych brakiem wyskakujących z ekranu śrub czy innych elementów: 3D w Avatarze |
|
|
|
|
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków |
analiza matematyczna i algebra geometryczna na 5 (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) super (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
kujon.... (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
|
|
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków |
a tam od razu kujon uczyłem sie trochę ale bez przesady :]
|
|
|
|
|
|
|
Siedzi piotrooo89 o drugiej w nocy nad analizą matematyczną i algebrą geometryczną aż tu nagle słyszy kroki za oknem na parapecie. Wygląda zaciekawiony za okno, patrzy a tam przechodziło ludzkie pojęcie... żartuję oczywiście. Też miałem piątki z matmy i za bardzo nie kułem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
noo 2x do 2 w nocy siedziałem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) i słyszałem kroki mamy a nie 'ludzkiego pojęcia' i słowa: 'Piotrek idź spać!'
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
Hmmm... U mnie zależy który semestr i co (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Analiza cz.1 - ćwiczenia: 4, Analiza cz.2 - ćwiczenia: 3, Analiza egzamin: 3 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Algebra ćwiczenia: 3, Egzamin: 3- w ostatnim terminie przed komisem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Wyniki dalekie od ideału, ale miałem wymagających prowadzących i o dobrą ocenę było trudno. Za to algorytmy i struktury danych: 5. A 2 ostatnie lata to już stypendium naukowe za średnią powyżej 4.0 (postarałem się na 3 roku mocniej i były efekty), choć nie było prosto, bo większość to ćwiczenia i projekty były. Myślę jednak, że widać w moich postach, iż nauka nie poszła w las (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
fakt, na polibudzie najtrudniejsze sa 2 pierwsze lata. mnie czeka teraz egzamin teoretyczny z algebry ponieważ mam 5 z kolosa to jestem zwolniony z praktycznego. no ja wstep do programowania z ćwiczeń mam 3.5 a z laborków 5 (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) zawaliłem sobie jednego kolosa i mi zaważył na ocenie no ale najważniejsze zaliczenie jest (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Część recenzentow podziela moje zdanie o avatarze nosporze:
http://technologie.gazeta.pl/technologie/1...e_nie_w_3D.html "Niestety, ale zdecydowanie za mało jest scen i sekwencji, które wykorzystywałyby efekt głębi i "wychodzenia" z ekranu. Jeżeli ktoś obejrzy ten film w wersji 2D, to moim zdaniem naprawdę wiele nie straci. Film może zachwycić raczej tylko tych, którzy jeszcze nie widzieli żadnego filmu 3D w kinie." |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 16.06.2026 - 15:41 |