![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%)
|
Już chyba od miesiąca mam w prawym dolnym rogu mojej kochanej 7 Ultimate spam o aktualizacji do W10.
A takiego drogi Microsofcie: ....................../´¯/) ....................,/¯../ .................../..../ ............./´¯/'...'/´¯¯`·¸ ........../'/.../..../......./¨¯\ ........('(...´...´.... ¯~/'...') .........\.................'...../ ..........''...\.......... _.·´ ............\..............( ..............\.............\... Dla mnie kolejnym przystankiem w systemach operacyjnych jest Debian z jakąś nakładką graficzną. Po oswojeniu się z terminalem nie ma nic lepszego na dedyki tylko jeszcze się oswoić z nakładką graficzną i papa MS... P.S. Moja niechęć do MS wynika z tego że "między innymi", chcąc dodatkowo zabezpieczyć dane kupiłem drugi dysk i chciałem 2 połączyć w RAID 1... miałem wtedy wersję Win7 Home, która obsługuje... tylko Stripe... nie dało się zrobić upgradu do Ultimate musiałem "nowy" system kupować... parszywce z MS już więcej na mnie nie zarobią. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Przyzwyczaiłem się do Windows 8 i teraz będę musiał znów wyłączać system jak w siódemce. :/
Osobiście jak dla mnie kafelki, które były w 8 i 8.1 były bardzo dobre. Wystarczyło się przyzwyczaić. Podobały mi się bo były duże, łatwo się trafiało. A Windows 10 jak widziałem u kolegi to wygląda o wiele lepiej niż 8. Na dniach będę go testował. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja tam wolę swojego OSX (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tryb graficzny bardzo dopracowany, konsola unixowa. Czego chcieć więcej? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Na razie to mój windows udaje, że żaden windows 10 nie powstał i nie został wydany... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
A też na początku jak zobaczyliście że microsoft chce rozdawać coś za darmo (mówię o tej nieszczęsnej ikonce na pasku) to pomyśleliście że macie wirusa? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Oczywiście później się doczytałem, że tylko przez pierwszy rok będzie za darmo... napisali to najmniejszą czcionką jaką tylko mogli i w najmniej widocznym miejscu, ponieważ sporo osób nadal tego nie wie. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie, bo dużo wcześniej słyszałem, że upgrade będzie za free.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Upgrade będzie za free, ale tylko przez ten rok
Cytat("http://www.microsoft.com/pl-pl/windows/windows-10-faq?ocid=win10_auxapp_LearnMore_win10faq") Czy uaktualnienie naprawdę jest bezpłatne?
Tak. Jest to pełna wersja systemu Windows, nie wersja próbna czy wprowadzająca. Czas dostępności tej oferty będzie ograniczony: na skorzystanie z niej masz czas do 28 lipca 2016 r. W wyniku uaktualnienia na danym urządzeniu zostanie bezpłatnie zainstalowany system Windows 10. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
Dla mnie kolejnym przystankiem w systemach operacyjnych jest Debian z jakąś nakładką graficzną. no chociaż jeden głos rozsądku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) polecam gnome shell Ja tam wolę swojego OSX (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tryb graficzny bardzo dopracowany, konsola unixowa. Czego chcieć więcej? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) hmm.. może np. 5000 w kieszenie których nie muszę wydawać na sprzęt ? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja tam wolę swojego OSX (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tryb graficzny bardzo dopracowany, konsola unixowa. Czego chcieć więcej? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zarządzania oknami jak w windows. Nie mówie o menu start tylko o pierdołach typu złap i przeciągnij w bok a dopasuje ci sie dopołowy ekranu. Proste.. a nie ma ;] |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
KDE - ma wszystkie opcje konfiguracyjne Windowsa, OSX i ogrom innych, do tego jak się dorzuci nowe Plasma to wygląda lepiej od w/w (oczywiście moim subiektywnym zdaniem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
Ten post edytował vokiel 31.07.2015, 07:58:53 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%)
|
@sazin
W tym fachu warto zainwestować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) @Forti Te ficzery nigdy w sumie nie były mi potrzebne. Nie brakuje mi ich (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
I ciągnie tyle co smok na Wawelu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
hmm.. może np. 5000 w kieszenie których nie muszę wydawać na sprzęt ? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Za 2k masz maca mini (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
eee.... ale nie ma super fajnego i ładnego monitora makowego, nie to ja nie chce (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
@mrc: wcale się nie obrażam że przekręciłeś mój nick (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 23 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Panowie, powiedzcie jak walczyć z wypaleniem zawodowym!?
Czuję, że mnie powoli dopada. Zarobki programisty są bardzo dobre w porównaniu z innymi branżami, nie mogę na to narzekać, jednak kiedyś wracając z pracy do domu miałem energię i siłę, aby siadać do kompa, uczyć się nowych rzeczy, tworzyć, i myślec, i marzyć o wielkim sukcesie, o aplikacji, która da mi wolność, blah, blah, blah. Teraz wracam do domu i nic mi się nie chce - a jak mi się chce, to na mnie żona naskakuje, że zamiast nią się zająć, to siadam do kompa. Jak RZyć? |
|
|
|
|
|
|
|
@sazian
Przepraszam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) @Dejmien_85 Może zmień technologię w której się obracasz. Ja ciągle tylko webmasterka, klepanie. Po pewnym czasie zainteresowałem się inną technologią. Nie pracuję w niej, ale traktuję to jako hobby. Po pewnym czasie będziesz mógł aplikować na inne stanowisko, np. Webdeveloper -> Programista aplikacji desktopowych... Mi pomogło przerzucenie się na C++. Jestem na etapie hobby. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Znajdź sobie odskocznię od kompa. Ile można siedzieć przed ekranem? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
Pewnie było, ale przemyślanie tego rozwiązania mnie po prostu zniszczyło
Kod SELECT INSERT('00000', 3, 0, '-') w MySQL wypluje '00-000'. Nie wiem ile myśleli nad tym, żeby tego typu funkcję od stringów nazwać tak samo jak jeden z podstawowych elementów standardu SQL… |
|
|
|
|
|
|
|
Właśnie kupiłem pakiet Adobe CC na rok, płacąc kartą bez podania kodu CVV2. WTF?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
Szkoda czasu na wpisywanie CVV, Amazon i mnóstwo innych firm tak działa.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 14.06.2026 - 20:39 |