![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dostałem ostatnio propozycję przesunięcia na lepsze stanowisko. Nie wiele lepsze i jeszcze nie w zawodzie. Z jednej strony to dosyć pewna sprawa, ale z drugiej za 2 tygodnie mogę jechać za Odrę, żeby sobie odbić kasę za zawaloną uczelnie.
No i teraz mam dylemat. Którą opcję wybrać. Plusy: po nie całych 3 miesiącach pracy w moim całym życiu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) mogę dostać jakiś awans. Nie będzie to aż tak bardzo fizyczna praca jaką mam teraz. No i może to być dobra opcja na czas w, którym nie będę jeszcze pracował tam gdzie chcę. Czyli taki start do lepszej pracy. Minusy:po powrocie będę miał więcej kasy, ale nie wiadomo czy znajdę w krótkim czasie jakąś rozwojową prace (chociaż na obecnym etapie). Czyli wybór odbywa się pomiędzy większą kasą, a bardziej perspektywiczną pracą. Nie chcę żebyście decydowali za mnie, bo to ja muszę zrobić. Tylko chce usłyszeć co o tym sądzicie. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%)
|
Z Twojego postu wynika że nie pracujesz jako programistą albo ja źle rozumiem, jeśli jednak jest jak myślę to olej wszystko i programuj. Inna praca jest do dupy (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Chyba że sprzedaż domów w malibu.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%)
|
rzuć monetą
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%)
|
Dostałem ostatnio propozycję przesunięcia na lepsze stanowisko. Nie wiele lepsze i jeszcze nie w zawodzie. Z jednej strony to dosyć pewna sprawa, ale z drugiej za 2 tygodnie mogę jechać za Odrę, żeby sobie odbić kasę za zawaloną uczelnie. No i teraz mam dylemat. Którą opcję wybrać. Plusy: po nie całych 3 miesiącach pracy w moim całym życiu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) mogę dostać jakiś awans. Nie będzie to aż tak bardzo fizyczna praca jaką mam teraz. No i może to być dobra opcja na czas w, którym nie będę jeszcze pracował tam gdzie chcę. Czyli taki start do lepszej pracy. Minusy:po powrocie będę miał więcej kasy, ale nie wiadomo czy znajdę w krótkim czasie jakąś rozwojową prace (chociaż na obecnym etapie). Czyli wybór odbywa się pomiędzy większą kasą, a bardziej perspektywiczną pracą. Nie chcę żebyście decydowali za mnie, bo to ja muszę zrobić. Tylko chce usłyszeć co o tym sądzicie. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) jeżeli masz zawód w którym chcesz pracować, a w obydwu przypadkach praca nie jest w tym zawodzie, to ja bym wybrał większą kasę... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
PHP7 Alpha is released (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Boże, serio jeszcze istnieją firmy wysyłające nudne zadania do rozwiązania zamiast normalnej rozmowy? Ktoś im to rozwiązuje? o.O
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Kiedyś dostałem test IQ i żaluje ze go rozwiązałem zamiast od razu powiedzieć nara
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Ja odpisałem że nie jestem juniorem.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%)
|
Boże, serio jeszcze istnieją firmy wysyłające nudne zadania do rozwiązania zamiast normalnej rozmowy? Ktoś im to rozwiązuje? o.O Masz 150 cv i weź tutaj rozmawiaj z każdym (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Boże, serio jeszcze istnieją firmy wysyłające nudne zadania do rozwiązania zamiast normalnej rozmowy? Ktoś im to rozwiązuje? o.O A czy jest w tym coś dziwnego? Jest to doskonały sposób na odfiltrowanie osób, z którymi najzwyczajniej w świecie nie ma sensu tracić czasu na rozmowy, skoro się nie nadają. Różnica pomiędzy wysłaniem, a nie wysłaniem takiego testu to najzwyczajniej w świecie kupa zaoszczędzonego czasu. Jakbym miał tracić czas na rozmowy z każdą osobą, która nie umie rozwiązać nawet the FizzBuzz test, to dziekuję bardzo. Rzecz jasna jak taki test wygląda i jakie ma pytania to zupełnie inna sprawa. Po rozwiązaniu takiego testu rzeczą naturalną też jest, że się potem jeszcze rozmawia w cztery oczy. Kiedyś dostałem test IQ i żaluje ze go rozwiązałem zamiast od razu powiedzieć nara Bo był za trudny? (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) (tylko bez obrazy, żartuję teraz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ). Oczywiście taki test przy rekrutacji na programistę to absurd. Ciekaw jestem co za firma mogła w ogóle pomyśleć o czymś takim. Wątpię, że kazali Ci podpisać klauzulę tajności odnośnie pytań na rozmowie rekrutacyjnej, więc możesz podać nazwę firmy? Ciekaw jestem czym firma z takimi pomysłami może się pochwalić i co to za typ działalności w ogóle. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Haha przypomniało mi się jak miałem @Tursona zwerbować do firmy (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) (nie mojej żeby było jasnośc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
Ten post edytował Pyton_000 19.06.2015, 14:00:06 |
|
|
|
|
|
|
|
Bo był za trudny? (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) (tylko bez obrazy, żartuję teraz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ). Oczywiście taki test przy rekrutacji na programistę to absurd. Ciekaw jestem co za firma mogła w ogóle pomyśleć o czymś takim. Wątpię, że kazali Ci podpisać klauzulę tajności odnośnie pytań na rozmowie rekrutacyjnej, więc możesz podać nazwę firmy? Ciekaw jestem czym firma z takimi pomysłami może się pochwalić i co to za typ działalności w ogóle. source-corp.com Na dodatek wyglądało to tak, że rozmowa była przez Team Viewer gdzie była odpalona przeglądarka z lokalnym testem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Haha przypomniało mi się jak miałem @Tursona zwerbować do firmy (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) (nie mojej żeby było jasnośc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Co się przypomniało? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2015 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam. Zaczynam przygodę z php, dużo czytałem w tym wątku oraz pomógł mi jeden użytkownik z forum. Problem jest taki że mam XAMPP'a jako serwer oraz edytor notepad++, po zrobieniu prostego skryptu php wrzucam go do folderu htdocs wpisuję w przeglądarce localhost/plik.php i nic, czysta strona. Czy ktoś może mi w tym pomóc ?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
pewnie Twój skrypt nic nie wyświetla na ekran
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2015 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dobra, problem sam się rozwiązał wrzuciłem taki prosty skrypt
<?php echo date( 'H:i:s');?> dnia <?php echo date('j F Y');?> i zadziałało, czyli jest dobrze, dziekuję |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 15 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Oh, nie zauważyłem jak właśnie mi minęło 10 lat na forum PHP (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jakieś nagrody, mityczne koszulki? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ehehe (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Widzę @johny_s i @Pyton000, że jesteście następni w kolejce (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował nrm 21.06.2015, 13:17:10 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 565 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Jako nagroda 10 dziewic (lub prawiczkow, zalezy kto co lubi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) i skrzynka wina. Nagrody do odebrania na zapleczu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 15.06.2026 - 00:42 |