Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

586 Stron V  « < 523 524 525 526 527 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeden Wielki OffTopick, jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!
mic327

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dostałem ostatnio propozycję przesunięcia na lepsze stanowisko. Nie wiele lepsze i jeszcze nie w zawodzie. Z jednej strony to dosyć pewna sprawa, ale z drugiej za 2 tygodnie mogę jechać za Odrę, żeby sobie odbić kasę za zawaloną uczelnie.
No i teraz mam dylemat. Którą opcję wybrać.

Plusy: po nie całych 3 miesiącach pracy w moim całym życiu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) mogę dostać jakiś awans. Nie będzie to aż tak bardzo fizyczna praca jaką mam teraz. No i może to być dobra opcja na czas w, którym nie będę jeszcze pracował tam gdzie chcę. Czyli taki start do lepszej pracy.

Minusy:po powrocie będę miał więcej kasy, ale nie wiadomo czy znajdę w krótkim czasie jakąś rozwojową prace (chociaż na obecnym etapie).

Czyli wybór odbywa się pomiędzy większą kasą, a bardziej perspektywiczną pracą.

Nie chcę żebyście decydowali za mnie, bo to ja muszę zrobić. Tylko chce usłyszeć co o tym sądzicie. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
tzm

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Z Twojego postu wynika że nie pracujesz jako programistą albo ja źle rozumiem, jeśli jednak jest jak myślę to olej wszystko i programuj. Inna praca jest do dupy (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Chyba że sprzedaż domów w malibu.
+Quote Post
johny_s

-----

rzuć monetą
+Quote Post
aniolekx

-----

Cytat(mic327 @ 14.06.2015, 20:36:45 ) *
Dostałem ostatnio propozycję przesunięcia na lepsze stanowisko. Nie wiele lepsze i jeszcze nie w zawodzie. Z jednej strony to dosyć pewna sprawa, ale z drugiej za 2 tygodnie mogę jechać za Odrę, żeby sobie odbić kasę za zawaloną uczelnie.
No i teraz mam dylemat. Którą opcję wybrać.

Plusy: po nie całych 3 miesiącach pracy w moim całym życiu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) mogę dostać jakiś awans. Nie będzie to aż tak bardzo fizyczna praca jaką mam teraz. No i może to być dobra opcja na czas w, którym nie będę jeszcze pracował tam gdzie chcę. Czyli taki start do lepszej pracy.

Minusy:po powrocie będę miał więcej kasy, ale nie wiadomo czy znajdę w krótkim czasie jakąś rozwojową prace (chociaż na obecnym etapie).

Czyli wybór odbywa się pomiędzy większą kasą, a bardziej perspektywiczną pracą.

Nie chcę żebyście decydowali za mnie, bo to ja muszę zrobić. Tylko chce usłyszeć co o tym sądzicie. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

jeżeli masz zawód w którym chcesz pracować, a w obydwu przypadkach praca nie jest w tym zawodzie, to ja bym wybrał większą kasę...
+Quote Post
vokiel

-----

Cytat(johny_s @ 15.06.2015, 01:53:36 ) *
rzuć monetą

To jest bardzo dobra opcja, nie musisz nawet patrzeć na to co wypadło. Gdy moneta będzie spadać w głowie pojawi Ci się myśl co byś chciał żeby wypadło.
+Quote Post
Turson

-----

PHP7 Alpha is released (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
Spawnm

Grupa: Moderatorzy

Boże, serio jeszcze istnieją firmy wysyłające nudne zadania do rozwiązania zamiast normalnej rozmowy? Ktoś im to rozwiązuje? o.O
+Quote Post
Turson

-----

Kiedyś dostałem test IQ i  żaluje ze go rozwiązałem zamiast od razu powiedzieć nara
+Quote Post
Spawnm

Ja odpisałem że nie jestem juniorem.
+Quote Post
memory

-----

Cytat(Spawnm @ 19.06.2015, 14:33:08 ) *
Boże, serio jeszcze istnieją firmy wysyłające nudne zadania do rozwiązania zamiast normalnej rozmowy? Ktoś im to rozwiązuje? o.O

Masz 150 cv i weź tutaj rozmawiaj z każdym (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
pyro

-----

Cytat(Spawnm @ 19.06.2015, 13:33:08 ) *

A czy jest w tym coś dziwnego? Jest to doskonały sposób na odfiltrowanie osób, z którymi najzwyczajniej w świecie nie ma sensu tracić czasu na rozmowy, skoro się nie nadają. Różnica pomiędzy wysłaniem, a nie wysłaniem takiego testu to najzwyczajniej w świecie kupa zaoszczędzonego czasu. Jakbym miał tracić czas na rozmowy z każdą osobą, która nie umie rozwiązać nawet the FizzBuzz test, to dziekuję bardzo.

Rzecz jasna jak taki test wygląda i jakie ma pytania to zupełnie inna sprawa.

Po rozwiązaniu takiego testu rzeczą naturalną też jest, że się potem jeszcze rozmawia w cztery oczy.

Cytat(Turson @ 19.06.2015, 13:36:05 ) *
Kiedyś dostałem test IQ i  żaluje ze go rozwiązałem zamiast od razu powiedzieć nara

Bo był za trudny? (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) (tylko bez obrazy, żartuję teraz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ). Oczywiście taki test przy rekrutacji na programistę to absurd. Ciekaw jestem co za firma mogła w ogóle pomyśleć o czymś takim. Wątpię, że kazali Ci podpisać klauzulę tajności odnośnie pytań na rozmowie rekrutacyjnej, więc możesz podać nazwę firmy? Ciekaw jestem czym firma z takimi pomysłami może się pochwalić i co to za typ działalności w ogóle.
+Quote Post
Pyton_000

-----

Haha przypomniało mi się jak miałem @Tursona zwerbować do firmy (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) (nie mojej żeby było jasnośc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

Ten post edytował Pyton_000 19.06.2015, 14:00:06
+Quote Post
Turson

-----

Cytat(pyro @ 19.06.2015, 14:57:21 ) *
Bo był za trudny? (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) (tylko bez obrazy, żartuję teraz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ). Oczywiście taki test przy rekrutacji na programistę to absurd. Ciekaw jestem co za firma mogła w ogóle pomyśleć o czymś takim. Wątpię, że kazali Ci podpisać klauzulę tajności odnośnie pytań na rozmowie rekrutacyjnej, więc możesz podać nazwę firmy? Ciekaw jestem czym firma z takimi pomysłami może się pochwalić i co to za typ działalności w ogóle.

source-corp.com
Na dodatek wyglądało to tak, że rozmowa była przez Team Viewer gdzie była odpalona przeglądarka z lokalnym testem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Cytat(Pyton_000 @ 19.06.2015, 14:59:31 ) *
Haha przypomniało mi się jak miałem @Tursona zwerbować do firmy (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) (nie mojej żeby było jasnośc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

Co się przypomniało? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
pyro

-----

Cytat(Turson @ 19.06.2015, 14:25:26 ) *
source-corp.com

No tak, patrząc po samej stronie można było się spodziewać czegoś takiego.
+Quote Post
Frerus

-----

Witam. Zaczynam przygodę z php, dużo czytałem w tym wątku oraz pomógł mi jeden użytkownik z forum. Problem jest taki że mam XAMPP'a jako serwer oraz edytor notepad++, po zrobieniu prostego skryptu php wrzucam go do folderu htdocs wpisuję w przeglądarce localhost/plik.php i nic, czysta strona. Czy ktoś może mi w tym pomóc ?
+Quote Post
Pyton_000

-----

pewnie Twój skrypt nic nie wyświetla na ekran
+Quote Post
Frerus

-----

Dobra, problem sam się rozwiązał wrzuciłem taki prosty skrypt

<?php echo date( 'H:i:s');?>
dnia
<?php echo date('j F Y');?>

i zadziałało, czyli jest dobrze, dziekuję

+Quote Post
CyberDuck_

-----

A dlaczego nie tak ? :

1. <?PHP
  2. echo 'godz : ' .date('H:i', time()) .' , dnia : ' .date('d.m.Y', time());
  3. ?>
+Quote Post
nrm

-----

Oh, nie zauważyłem jak właśnie mi minęło 10 lat na forum PHP (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jakieś nagrody, mityczne koszulki? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ehehe (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Widzę @johny_s i @Pyton000, że jesteście następni w kolejce (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Ten post edytował nrm 21.06.2015, 13:17:10
+Quote Post
nospor

Jako nagroda 10 dziewic (lub prawiczkow, zalezy kto co lubi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) i skrzynka wina. Nagrody do odebrania na zapleczu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post

586 Stron V  « < 523 524 525 526 527 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.06.2026 - 00:42