![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
No tak, w chrome pokazuje się baner z pobranymi, w ff na Windows przynajmniej jest skromna animacja (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) to miało niby nam ułatwić żeby nie klikać za każdym razem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale pod tym względem jest to powód do niebezpieczeństwa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
U mnie domyslnie pyta o.O
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Widocznie zmieniłeś (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
A mnie pyta i zawsze pytało na Ubuntu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) nic nie zmieniałem
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Poratuj, że ktoś bo zepsułem PHPStorm (Ledwo odpaliłem) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Jak w tym ustrojstwie włączyć/naprawić podkreślanie błędów składni w "locie "? w DW było to fajnie pokazane, czerwonym znaczkiem, a tutaj bodajże na początku coś ledwo podkreślało, zaczeło mnie to irytować i niestety w opcjach się zgubiłem i teraz już nic nie podkreśla (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Dobra naprawiłem, ale tak rygorystycznego inspektora kodu dawno nie widziałem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Czepia się o to, że zamknąłem tak php ?>, że zamiast $array=[] wpisałem $array=array(); masarka (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował Boshi 2.04.2015, 18:11:44 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%)
|
kojarzy ktoś czy w node przejdzie pobranie strony i ogólnie zalogowanie się w serwisu N? Bawię się tymi paczkami ale coś mi nie idzie..
|
|
|
|
|
|
|
|
Bo nie zamyka sie tagów ?> jak jest tylko php i jak wybrałeś wersje parsera to podpowiada ze w tej nie zadziałaj short [] (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) to jest ogromny plus dla niego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat kojarzy ktoś czy w node przejdzie pobranie strony i ogólnie zalogowanie się w serwisu N? Tak, kojarzę. Tak, przejdzie. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
com, pierwsze słyszę, że tagów php się nie zamyka (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeżeli chodzi o zapis tablicowy to bodajże to weszło od 5.4 wersji, mam zdezaktualizowane informacje (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
kojarzy ktoś czy w node przejdzie pobranie strony i ogólnie zalogowanie się w serwisu N? Bawię się tymi paczkami ale coś mi nie idzie.. Opowiadalem ci na Skype o mean.io i mean.js. Tan masz na start oauth z config dla Google fb itp. Ogólnie rezygnuje z noda troche. Ma jedna super wadę (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%)
|
Opowiadalem ci na Skype o mean.io i mean.js. Tan masz na start oauth z config dla Google fb itp. Ogólnie rezygnuje z noda troche. Ma jedna super wadę (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Jaka? Akurat mysle o OGame w formie treningu.. boty jakie sa do tej gry leza troche i chcialem potrenowac w tym kierunku a tam nie ma zadnego API i zeby cokolwiek wyciagnac to coz... tylko curl. |
|
|
|
|
|
|
|
Boshi No to już wiesz i teraz możesz stosować (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Lata praktyki kolego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Chce to przetestowac gdyż. Nie jestem pewien. Ogólnie mam w pracy gościa co kilku lat siedzi z node i twierdzi, ze cala aplikacja jest na jednym procesie. Jak wyskoczy jakiś fatal czy cos, runie caly proces u wszystkich userow. W php czy innych wystarczy refresh strony. Tam potrzeba node server z lini komend. Nie jest do konca do tego przekonany i chce ti sam sprawdzić po świętach. Mam kilka apek na node mniejszych wiec wywołam w kodzie fatal (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) jezeli to prawda to jest super lipa. Musisz wszystkie wyjątki itp obsługiwać.
|
|
|
|
|
|
|
|
Czyli zgodnie ze sztuka zawodowa, obsluga kazdego bledu, co w tym dziwnego? Wiem ze dla nas to hard programming ale trzeba sie uczyc i cisnac tematy dalej. try, catch, w koncu sie naucze jak to do konca dziala. W js przy stronach nie ma takiej potrzeby za bardzo, za to przy bardziej zlozonych aplikacjach juz tak, same plusy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
Teraz wiem czemu tak ludzie chwalą PHPStorm, dosłownie kilka funkcji przetestowałem i w porównaniu do DW cc 2014 przepaść. Szczególnie bardzo fajne wg mnie jest podlaczenie do bazy i widok na wszystkie kolumny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
Teraz wiem czemu tak ludzie chwalą PHPStorm, dosłownie kilka funkcji przetestowałem i w porównaniu do DW cc 2014 przepaść. Szczególnie bardzo fajne wg mnie jest podlaczenie do bazy i widok na wszystkie kolumny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) WAT? jest menadżer bazy wbudowany? Gdzie? |
|
|
|
|
|
|
|
po prawej na zakładkach no nie mów że nie wiesz (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja wam powiem, że jak dla mnie Visual Studio zjada każde IDE, przegrywa jedynie pod względem tego, ze nie jest multiplatformowe (póki co). Jeśli chodzi o możliwości i stabilność, to nie stety nie ma w tym temacie dyskusji. Zabija wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
|
@up czy ja wiem vs na php nie jest nastawiony(wiem że da się w nim też php pisać), inne w stylu c++, c# to może i tak (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Sorki, nie sprostowałem do końca. Tak jest wtyczka do PHP, która z tego co słyszałem spisuje się wyśmienicie (to raczej wrażenia kumpli aniżeli moje). Jeśli chodzi o mnie, to najczęściej korzystam z opcji VS dot. "frontu", jako iz czasami muszę szybko coś podpiąć pod gotowy szablon (piszę w ASP.NET MVC). Z pudełka MS daje dość pokaźne możliwości, a co się dzieje po zainstalowaniu Web Essentials ... przeszło moje najśmielsze oczekiwania.
Tak czy inaczej, ja VS szanuje w szczególności za stabilnośc, spójnośc i szybkość. Aplikację ze stajni JetBrains ponoć też są przekozackie (sam korzystam tylko z ReSharpera), ale jak dla mnie czuć w nich wszystkich taką trochę ... mozolność. NetBeans, Eclipse PhpStorm Webstorm , mają w sobie coś takiego, co do mnie nie przemawia i strasznie kojarzy mi się ze starymi mozolnymi aplikacjami pisanymi w Javie. Ten post edytował Posio 2.04.2015, 22:39:09 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 15.06.2026 - 07:27 |