![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%)
|
e to nie wiem.. mam stojak pod lumie w pracy, przy testowaniu sie jednak bardzo przydaja jak masz 5 urzadzen do ogarniecia
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
@Smoku narzędzie Debug pomogło (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Z jakiegoś powodu jak wkleiłem link i dałem sprawdź to z danych które wcześniej były pobrane wynikało że nie można było uzyskać nazwy hosta po IP, co jest dziwne. Ale jak dałem odśwież to już było ok.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Podobno kryzys demograficzny nie dotyczy tych "lepszych" uczelni. Na WAT mimo zwiększonego poboru obniżyli próg zaliczenia warunkowego.
Ciekawe jak będzie za rok. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zapytam tutaj, bo przeszukując 60 stron raczej mało tam infroamcji co d DW. Co w nim takiego złego, że jest traktowany jak zło konieczne? używam najnowszej wersji CC 2014, podpowiada składnie, ma 95% funkcji, css działą ładnie, html również. Nie mówię tutaj o jakimś zarządzaniu projektami, ale zwykłę kodowanie? Netbeansa używam do javy jedynie. Jakoś odpycha mnie pisanie php tam.
Mógłby ktoś pokrótce wyjaśnić co z tym DW? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%)
|
Pany co macie DG... jak to jest z początkami tak na prawdę? chciałbym poznać opinie z autopsji bo wiadomo że google jest przepełnione seo spamem i ciężko coś dobrego wyszukać. Interesuje mnie fakt czy początki przez ten pierwszy rok są opłacalne dla osoby która obecnie ciśnie na UOD i powiedzmy jest w stanie 3,5k brutto zarobić, a do tego się uczę więc obecnie mi się to dość opłaca, do tego z tego co się orientuje da się szarpnąć jakąś kaskę na start - a to zawsze sprzęt lepszy do pracy, lepsza organizacja, jak to jest w praktyce?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
Żeby się natyrać i nadenerwować na DG, to ustal sobie próg opłacalności +10k netto/m-c. Poniżej tego, szkoda nerwów, czasu, zdrowia, przynajmniej w Polsce.
Ten post edytował Damonsson 11.03.2015, 21:44:07 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
oj nie przesadzaj z tym 10k (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ale fakt, że poniżej 4-6k się nie opłaca imo. Ja opłacam kurs więc... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
edit: dofinansowania... to jest refundacja i to nie są kokosy, potem przez rok/dwa trzeba utrzymać działalność, a najpierw wyłożyć. Ciężko dostać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) edit2: @ZenekN - skąd wy takie bajki bierzecię, że ciężko? Lenie jesteście (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) no offense (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Forti 11.03.2015, 22:35:34 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 6 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zeby w dg wyciagnac 6+ trzeba byc wszechstronnie bieglym w wielu dziedzinach oraz miec spore doswiadczenie ktore duuzo kosztowalo. (jakies 20 k na doswiadczenie w przelozeniu na lata)
Osiagalne tylko za pomoca poswiecenia |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%)
|
oj nie przesadzaj z tym 10k (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ale fakt, że poniżej 4-6k się nie opłaca imo. Ja opłacam kurs więc... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) edit: dofinansowania... to jest refundacja i to nie są kokosy, potem przez rok/dwa trzeba utrzymać działalność, a najpierw wyłożyć. Ciężko dostać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) edit2: @ZenekN - skąd wy takie bajki bierzecię, że ciężko? Lenie jesteście (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) no offense (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zdradź nam tajemnice jak nic nie robić i zarobić Ten post edytował memory 11.03.2015, 22:46:19 |
|
|
|
|
|
|
|
Zdradź nam tajemnice jak nic nie robić i zarobić to proste.. specjalizuj sie w czyms co najlepiej jest nowe. a nie wszystko poczynajac od cssa przez php do javy... tak nie zarobisz z tego co widze na rynku i po sobie. albo robisz jedno i zarabiasz dobrze albo robisz duzo i zarabiasz miernie. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 6 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
@memory, oczywiste jest to że jak prowadzisz własną działalność to mnie zamkniesz drzwi o 15 tylko czasami po 19 a nawet po 21 od rana. Pozatym na każdym kroku czycha oszust albo skarbówka jak czegoś nie dopilnujesz.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 10 Dołączył: 17.03.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
to proste.. specjalizuj sie w czyms co najlepiej jest nowe. a nie wszystko poczynajac od cssa przez php do javy... tak nie zarobisz z tego co widze na rynku i po sobie. albo robisz jedno i zarabiasz dobrze albo robisz duzo i zarabiasz miernie. Jeśli robisz jedno to masz małe szanse awansować na project leadera, nie mówiąc o architekcie. Praca konsultanta też odpada. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeśli robisz jedno to masz małe szanse awansować na project leadera, nie mówiąc o architekcie. Praca konsultanta też odpada. Mówisz o zupełnie innych zawodach / stanowiskach. My mówimy o programistach, nie team leaderach czy architektach. @Pyton_000 @ down (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Dokładnie! Ten post edytował Forti 12.03.2015, 10:12:10 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
My tu rozmawiamy o DG a nie etacie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja mówię o różnicach front / back end... zawsze wychodziłem z założenia że nie da się będąc normalnym śmiertelnikiem być dobrym w jednym w drugim, albo projektujesz dobre ux, albo robisz dobre serwery i logikę. Mówię o takich specjalnościach żeby się rozwijać w jedną dobrą konkretną stronę a nie szarpać jak reksio szynkę wszystkiego po trochu. Jak ktoś jest mix to ani back ani front tak na prawdę..
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 10 Dołączył: 17.03.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mówisz o zupełnie innych zawodach / stanowiskach. My mówimy o programistach, nie team leaderach czy architektach. Project leader to też programista i naturalna ścieżka kariery po byciu seniorem. Biorąc pod uwagę wszystkie scrumy i agile, nie zmieni się to zbytnio. |
|
|
|
|
|
|
|
Project leader to też programista i naturalna ścieżka kariery po byciu seniorem. Biorąc pod uwagę wszystkie scrumy i agile, nie zmieni się to zbytnio. Mam dobrą kumpele na tym stanowisku. Po studiach jako grafik, 2 lata stażu jako front-end w wordpress. Kompletnie nie zna frameworków, obiektowego programowania itp. Za to potrafi spojrzeć na projekt pod odpowiednim kątem i podzielić to na taski. Nie musi programować a swoje zarabia (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
Inflacja nazw stanowisk. Project leader tworzy projekt, Ty przedstawiasz kogoś, kto dostaje projekt i go dzieli na zadania, to działka zarządzania.
Ja mówię o kimś kto sporządza techniczny opis systemu po przedstawieniu wymagań przez obsługę klienta. Każdy duży produkt składa się z wielu technologii i trzeba mieć o nich pojęcie, by móc zaprezentować architekturę systemu i przedstawić zespołom techniczne wymagania. Project leader też prowadzi dialog z zespołami i podejmuje decyzje, gdy pojawia się taka potrzeba. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 15.06.2026 - 12:49 |