![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie mam 3 wartości które w zależności od selecta chciałbym wczytać do inputa.
No właśnie ale dalej nie wiem jak to ugryźć. Pomoże ktoś? Czyli z selecta waluta wybiore DOL wczyta mi się do inputa price1 wartość dolarPlusMarza itd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przygotowałem przykład na jsfiddle
https://jsfiddle.net/qmnap87s/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc @dgladys, chociaż zastanawiam się w jaki sposób mogę przenieść wartość z jednej funkcji do drugiej:
chce zrobić var usdCurrency = dolar w jaki sposób pobrać wartość z pierwszej funkcji do drugiej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ludzie chyba się nigdy nie nauczą.. |
|
|
![]()
|
|
@by_ikar wiem, że ajax i js to słabe rozwiązanie, ale zapewne jakoś rozwiązać to można.
w inpucie wyszukuje interesujący mnie produkt który mi m.in pobiera cene w pln którą przeliczam na USD, EUR, GBP
na upartego te wartości mogę wczytać do input type hidden prawda? A później przy pomocy JS wczytać poszczególny input w zależności od wyboru waluty z selecta. Dobra zrobiłem na chwilę obecną coś takiego:
powyżej wczytuje mi do input type hidden. Następnie tą wartość sobie kopiuje do zmiennej pln.
Ale teraz za cholere nie wiem jak to zmienną przekazać tutaj:
ma ktoś jakiś pomysł ? Ten post edytował casperii 29.11.2015, 16:08:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czemu po prostu nie zrobisz document.getElementById('test').value; ?
tylko czemu mieszasz js z jq? używaj albo tego albo tego, bo tak to trochę bez sensu ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
@com dane odebrałem ajaxem , później (tak mi się wydaje) obrabiam 1 wartość na poszczególne waluty i tu bezsensu przesyłać ponownie ajaxem.
Czyli po wpisaniu w input nazwy produktu otrzymuje jakieś tam informacje i m.in cene w hidden input. Niestety tej wartości nie mogę odebrać poza funkcje ajaxa. Stąd wymyśliłem sobie, że skopiuje ukrytego inputa
teraz ta cena jest w wartości pln. I moje pytanie brzmi jak tą wartość pln przenieść/odczytać w kolejnej funkcji:
w drugiej odsłonie var pln ma pustke ![]()
lub
Ten post edytował casperii 29.11.2015, 21:12:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale w onload nie będzie wartości bo ajax się nie wykonał jeszcze. Nie zapominaj ze ajax to asynchroniczne zapytania. Zrób sobie zmienna globalna wtedy masz do niej dostęp poza funkcja jak na jsfiddle
![]() |
|
|
![]()
|
|
@com coś nie idzie z tymi globalnymi:
Ok w drugiej funkcji przy click alert mi pokazuje zmienną. Teraz dalej chciałbym odebrać tą zmienną tutaj:
Ale tu już raczej nie jest możliwe pobranie tej wartości Ten post edytował casperii 29.11.2015, 22:00:45 |
|
|
![]()
|
|
bo nie mozesz robić var zmienna w fill, tylko robisz zmienna = data.namePrice;
bo tak robisz lokalna zmienna o nazwie zmienna ![]() Ten post edytował com 29.11.2015, 21:40:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.2025 - 06:49 |