![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Mam za zadanie wyświetlić tablicę bez zduplikowanych elementów. Mój kod teoretycznie powinien działać, jednak oczywiście tak nie jest.
1. Przepuszczam tablicę przez pierwszą pętle for w celu uzyskania indeksów i każdego kolejnego elementu 2. Przepuszczam tablicę przez drugą pętlę for, gdzie tworzę zmienną a, która ma być zawsze większa od i 3. Porównuje porównuje arr[i] z arr[a] 4. Każę elementy tablicy dla każdego indeksu i nie równego a, czyli nie równego zduplikowanemu elementowi tablicy W momencie gdy wypisuje same indeksy, są one w zasadzie prawidłowe (jeden, index 6 wypisuje się 2x nie wiem dlaczego), ale poza tym wszystko się zgadza. Są to indexy duplikatów. Ale potem, gdy próbuje wypisać tablicę bez tych duplikatów, wychodzi po prostu misz-masz. Czy mogę prosić o wytknięcie mi błędu w rozumowaniu oraz nakierowaniu na właściwe rozwiązanie? W zadaniu nie wolno używać pomocniczych tablic, kolekcji i stringów oraz klas nie należących do standardu java.lang... Ten post edytował eFK 5.04.2016, 21:09:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:40 |