![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam proszę o pomoc w jak sposób zaznaczone pola z części formularza po niżej
mozna przesłac na email, mam taki fragment z pliku mail.php ale wysła mi tylko jedna pozycje z trzech zaznaczonych Wjaki sposób przebudowac te czesc kodu tak by wyslało wsystkie zaznaczone pola Prosze o jak najszybsza pomoc Ten post edytował Gregu 12.12.2015, 20:07:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 25 Dołączył: 22.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprostsza metoda: nadaj unikalną nazwę dla każdego checkbox'a.
$cel = $_POST['cel'] + $_POST['cel2']... Lub Wtedy przykładowo $cel = $_POST['cel'] to będzie zbiór elementów w tablicy, którą przy użyciu foreach i empty możesz wyodrębnić zaznaczone wartości i je wysłać. Masa gotowców jest w internecie, wystarczy wstukać odpowiednią frazę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za zainteresowanie ale chyba nie pojde dalej bo z jawy to troche noga jestem
aa t tym by to smigało co musze dodac \n\nCel kursu: $cel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 16 Dołączył: 6.06.2014 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale tu nie ma nic z JAVY (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Zrób jak napisał kolega koodo218 i sprawdź funkcją var_dump zawartość tego POSTa. Wtedy będziesz wiedział jak zrobić pętle sprawdzając dane. |
|
|
![]()
|
|
chodzi oto ze nie obczajam tego i szukam pomocy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to Ci wszystko wyjaśni + post koodo218
http://www.kurshtml.edu.pl/html/pole_wyboru,formularze.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:53 |