![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem początkujący jeśli chodzi o js'a i mam następujący problem. Mam taki button na dole strony jego id to "del_button" a wartosc onclick jest pusta , chcę dodać kod do innych buttonów , który będzie mi zmieniał wartość onclick tego del_button na taką jaką tam podam czyli przykład
Czy mogę prosić was o pomoc w stworzeniu takiego prostego kodu js , na pewn wiem ze muszę skorzystać z get element by id itd ale potem nie za bardzo wiem jak zmienic onclick i podac w nim window location bez popsucia kodu zla klamerką czy przecinkiem Pozdrawiam Kamil |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
działa super , dzieki za pomoc
![]() mam tylko jedno pytanie co zrobić w sytuacji gdy ten button który ma zmieniac adres nie ma konkretnej klasy a uzywa kilku klas nie moge uzyc w takim przypadku elementu id bo element o danym id moze byc jeden a takich buttonow jest na liscie z 30 ;/ czy mozna to jakos obejsc ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tzn. nie do końca wiem o który button chodzi, ten dla którego przypisujemy onclick, czy ten który przypisuje onclick?
|
|
|
![]()
|
|
Chodzi o te buttony
Tutaj one maja klase costam dla przykladu jednak w rzeczywistosci ich class wyglada tak "red tiny dialog_button" i to wlasnie powoduje ten problem bo w przypadku jednej klasy dziala ale w przypadku trzech klas juz nie ;/ bo te klasy odpowiadaja kolejno za kolor przycisku , jego rozmiar oraz trzecia klasa ktora powoduje wywolanie okienka ktore normlanie ma status hidden dlatego koneicznie musze zachowac te trzy klasy tam Ten post edytował Kamils2 19.10.2012, 17:51:38 |
|
|
![]()
|
|
Te buttony mogą mieć dowolną liczbę klas, nie zakłóci to działania skryptu, byle pozostała wśród nich klasa 'costam' po której są identyfikowane przez jQuery. Możesz ją oczywiście zmienić na dowolną inną klasę, równocześnie zmieniając 'costam' na nową nazwę tutaj:
|
|
|
![]()
|
|
dzięki jesteś wielki!
rozwiązałeś mój problem, który mi spokoju nie dawał od dwóch dni ja zrobiłem w ten czas cały system użytkowników , system do obsługi podstron oraz zakodowałem szablon a nie mogłem tego kasowania (bo to jest używane przy kasowaniu wpisów) jakoś rozwiązać , jeszcze raz wielkie dzięki wkońcu mogę spokojnie spać a nie o tym cały czas myśleć ![]() oczywiście plusiki lecą jeszcze raz dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
dzięki jesteś wielki! rozwiązałeś mój problem, który mi spokoju nie dawał od dwóch dni ja zrobiłem w ten czas cały system użytkowników , system do obsługi podstron oraz zakodowałem szablon a nie mogłem tego kasowania (bo to jest używane przy kasowaniu wpisów) jakoś rozwiązać , jeszcze raz wielkie dzięki wkońcu mogę spokojnie spać a nie o tym cały czas myśleć ![]() oczywiście plusiki lecą jeszcze raz dzięki za pomoc Nie ma problemu. Pozdrawiam. ![]() -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.04.2025 - 06:17 |