![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pewną tablicę
Można powiedzieć że liczby to indexy które zawierają w sobie daną grupę przedziału liczb coś jak na osi liczbowej od-do np. mamy index 0 czyli to jest jakiś przedział od-do a 1,5,6 to też są przedziały od-do tylko że zawarte są w przedziale grupy 0. Więc dla indeksu 0,1,6 będą 4 powtórzenia bo mają tyle samo liczb i takie same liczby ale dla indexu np. 5 będzie 0 powtórzeń bo ma za dużo liczb a musi być większa lub równa od sprawdzanego indexu. Więc powiedzmy mamy taki efekt na końcu: można chyba w sumie jeszcze dodać numery indeksów na końcu bo w sumie na to samo wyjdzie chociaż i tak próbowałem i nie wychodzi mi niestety ![]()
Gdyby w inArray mógłbym dać tablicę wartosci zamiast bawić się z pętlami to może by łatwiej jakoś mi poszło. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem do czego to potrzebujesz, ale może warto przemyśleć tworzenie tablic?
Pomyśl jak powinina wyglądać wynikowa tablica. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wynikowa tablica to po prostu te powtórzenia więc tu nawet w console.logu mi wystarczy jak będzie. Na podstawie tej trzeciej tablicy próbuje wyniki porównać. Robię pierwszą pętlę for i potem druga taką samą, następnie sprawdzam czy warunek się zgadza (newparts[i].length <= newparts[j].length) && (newparts[i] != newparts[j]) długość tablicy ma być mniejsza lub równa i nie może być to ta sama tablica powiedzmy newparts[0] (dla i) musi być różny od newparts[0] (dla j). No i trzeci for, który sprawdzi czy liczby z np. newparts[0] (dla i) będą się znajdywać w newparts[j]. Niestety tą trzecią pętlę musiałem zrobić bo durny jQuery.inArray nie obsłuży mi tablicy tylko jedną wartość ale i tak źle wychodzi mimo wszystko. Na końcu daje county by sprawdzał czy ilość sprawdzonych i potwierdzonych istniejących liczb zgadza się z długością tablicy newparts[i]. i jeśli tak to dodaje +1. Chyba tu nie dopisałem tego z countami dokładniej bo cofając skrypt i dalszym kombinowaniem nadal nie zwracało mi tego co trzeba.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.06.2025 - 20:48 |