![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie powyżej wstawiam mój kod. Mój problem polega na tym, że funkcja document.querySelectorAll nie pobiera żadnej wartości. A powinna pobrać tablice ze wszystkimi elementami z kontenera div.btn-group |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod mój zmieniłem jak powyżej. Czyli zmieniłem wartość w funkcji querySelectorAll lecz bez efektu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa Ci dlatego, że skrypt się wywołuje zanim drzewo DOM jest gotowe. Masz dwie możliwości:
Polecam sposób nr 2. |
|
|
![]()
|
|
Ehh. Zrobiłem jak piszesz. wrzuciłem cały js na dół ale nadal niepowodzenie. Moje body wygląda tak:
|
|
|
![]()
|
|
Bo wrzuciłeś, ale bez mojej porady w sprawie selektora
![]() |
|
|
![]()
|
|
Sprawdziłem również to, ale nadal nie działa. Poniżej kod ze wszystkimi Twoimi wskazówkami
Nie rozumiem tylko dlaczego w funkcji miało by być .btn-group > button.btn.btn-primary skoro w klasie css jest .btn-group > button.btn btn-primary |
|
|
![]()
|
|
Zmieniłeś HTML i teraz już selektor jest nieaktualny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem tylko dlaczego w funkcji miało by być .btn-group > button.btn.btn-primary skoro w klasie css jest .btn-group > button.btn btn-primary Zapis class="klasa1 klasa2" oznacza, że masz przypisane dwie klasy do jednego elementu. Oczywiście możesz mieć ich tyle, ile chcesz. Selektor:
Oznaczałby element o tagu btn-primary (dziwadło), który jest gdzieś wewnątrz elementu button o klasie btn. Spacja w selektorze to "element wewnątrz". Natomiast taki selektor:
Oznacza element o tagu button, który ma klasę btn, jednocześnie mając klasę btn-primary. A wracając do Twojego kodu, to używasz jQuery - może warto byłoby skorzystać z jego dobrodziejstw? Tutaj masz informację o wsparciu dla querySelectorAll: http://caniuse.com/queryselector - nie jest źle, ale w IE7 np. nie zadziała. Lepiej, żeby zajął się tym jQuery - poniższy kod robi dokładnie to samo, co Twój:
Prawda, że prościej i przyjemniej? Pomijam sensowność rzutowania wewnętrznego HTML-a na liczbę (u Ciebie było +this.innerHTML). Czy ten zapis był pomyłką? Ten post edytował SmokAnalog 27.11.2013, 21:02:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 06:24 |