![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 1 Dołączył: 7.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałbym zapisać coś za pomocą języka javascript do bazy danych (MySql). Nigdy tego nie robiłem, więc chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mam to zrobić. Czy na początek mam to zapisać do tymczasowego pliku, a potem za pomocą PHP zapisać do bazy danych (szczerze mówiąc wolałbym uniknąć tego sposobu), czy stworzyć ukryty forumlarz i wysłać to metodą POST lub GET,czy za pomocą ciastek (jeśli się da) lub bezpośrednio za pomocą js zapisać do db - jeśli czwarta metoda to czy ktoś ma jakiś przykładowy skrypt?
Ten post edytował island 22.04.2009, 13:38:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ajax. Zagadnienie jest tak szerokie za kazda wyszukiwarka wysle cie do jego kursu. I nie bedzie to kurs mycia podłóg.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
myślę że TO nieco rozwieje Twoje wątpliwości.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
za pomocą JS nie zapiszesz nigdzie nic. JS to język client-side, do zapisu czegokolwiek na serwerze potrzebujesz czegoś server-side,
więc tak jak koledzy napisali - Ajax. Ale PHP cię nie ominie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.06.2025 - 21:37 |