![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam taki kodzik:
liczy i zaokrągla ok ALE! jak wcisnę przecinek to nie liczy po przecinku trzeba wcisnąć kropkę i wtedy jest ok 1. Jak zrobić aby obliczało z przecinkiem lub (znalazłem to w php) aby sam się zmieniał przecinek na kropkę? 2. Zaokragla się do 2 miejsc po przecinku ok ALE! jak zrobić aby gdy nie ma po przecinku groszy wyglądało tak 100,00 a nie tak 100 z kropką wykombinowałem (znalazłem w necie)
ale może ktoś wie jak dodać te zera po precinku przy całkowitych liczbach? Ten post edytował harbii 3.07.2008, 21:45:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj w stringu przecinka/kropki. Jak nie ma to znaczy, ze liczba jest calkowita i trzeba dopisac ,00 lub .00. Pomysl na szybko
![]() -------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 02:52 |