![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powyższa funkcja odkrywa / ukrywa diva (odsłanianie / zasłanianie strony lub jej fragmentu).
Chciałbym, by zawartość powyższej funkcji wykonywana była dopiero wtedy, gdy div zostanie odkryty (przeroczystość 0.00). Jak to zrobić? Chodzi mi o coś na zasadzie onSuccess w klasie advAJAX. Fakt jest to coś innego, ale efekt podobny. -------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
Specjalista ds. Pozycjonowania Aplikacji Internetowych Copywriter |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie napisałeś, jak i gdzie wywołujesz te funkcje. Metod jest sporo:
1. możesz przekazać zmienną przezroczystość do funkcji która ma się wywołać ale wykonanie ma nastąpić dopiero jak ta zmienna będzie miała określoną wartość (korzystasz wtedy z setInterval) 2. Możesz za pomocą metody call wywołać tą drugą funkcję w momencie jak pierwsza zwróci określoną wartość 3. Możesz wreszcie funkcję drugą umieścić w bloku typu on document ready (ta pierwsza poza nim) wtedy to co jest w tym bloku wykona się dopiero po zakończeniu wszystkiego innego |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz mi powiedzieć coś więcej na temat tego:
"2. Możesz za pomocą metody call wywołać tą drugą funkcję w momencie jak pierwsza zwróci określoną wartość" ? Szukałem w google i pod hasłem javascript call nie doszukałem się jakichś konkretów. Drugie pytanie z trochę innej beczki. Czy jeśli mam jakąś funkcję i wywołuję ją w taki sposób: wywolanie = new nazwa_funkcji(argument); w jaki sposób wewnątrz tylko wywolania stworzyć setTimeout? Chodzi o to, że funkcja odkrywająca / ukrywająca jakieś elementy mogłaby być stosowana x razy dla róznych obiektów, a dokładniej x obiektów mogłoby się wyłaniać równocześnie. -------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
Specjalista ds. Pozycjonowania Aplikacji Internetowych Copywriter |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.05.2025 - 05:26 |