![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam. mam na stronie diva edycja ktorego chcialbym ukryc i wywolac go kliknieciem na przycisk edycja a zamknac poprzez krzyzyk. z js jestem narazie cienki. troche kombinowalem i udalo mnie sie jak narazie w 50 % bo div co prawda pojawia sie i znika, ale funkca obslugiwana jest zaledwie przez IE a inne przegladarki go olewaja...
oto skrypt: wazne jest tez to ze w css ustawilem height: 0 jako standart dla tego elementu wiec moje pytanie brzmi: jak najlepiej cos takiego rozwiazac aby skrypt byl obslugiwany przez wszystkie przegladarki? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zamiast:
pole.style.height = "120px"; użyj: pole.style.display = "block";, a zamiast: pole.style.height = "0"; użyj pole.style.display = "none";. Natomiast wysokość diva ustaw na sztywno w stylu CSS na 120px. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak i kiedy podpinasz zdarzenie do tego div'a?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skorzystalem z propozycji mortusa i dzialczy. ustawilem jeszcze na sztywno w divie style="display:none" aby sie nie wyswietlalo i wywoluje jednym inputem a zamykam drugim.
dzieki. closed |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:13 |