![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam . Jestem tu nowa , potrzebuje pomocy . Mam napisany skrypt losujacy 20 liczb z pośród 100 , ale musze do niego dodać sortowanie od liczby najmniejszej do największej. Była bym wdzięczna gdy by ktoś był w stanie mi pomoc.
Kod <html> <head> <script src="liczby.js" type="text/javascript"> </script> </head> <body> <script type="text/javascript"> var liczba; var i; document.write("20 wylosowanych liczb "); for (i=0; i<20; i++){ liczba=Math.floor(Math.random() * 100); document.write(liczba+" ");} </script> </body> </html> Prosiła bym o wytłumaczenie sortowania jeśli już ktoś był by mi w stanie pomóc. Jesli mogla bym jeszcze prosić o wytłumaczenie 3 linijek z tego mojego programu bylabym bardzo wdzieczna ,a o to te linijki: for (i=0; i<20; i++){ liczba=Math.floor(Math.random() * 100); document.write(liczba+" ");} |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Skrypt chyba nie jest Twojego autorstwa skoro go zupełnie nie rozumiesz. Nie odrabiamy na forum zadań domowych, wykaż się więc inicjatywą i spróbuj coś zrobić samodzielnie. Skorzystaj też z wyszukiwarki, celem np. poznania pętli for. Nie ma tam kawałka kodu, którego obszernego wyjaśnienia nie znajdziesz w google. Te 3 linijki to niemal cały skrypt! Przecież to totalne lenistwo z Twojej strony... Zanim coś napiszesz ponownie proszę o to, abyś najpierw przeszukała google. W innym przypadku temat zostanie zamknięty.
Sortowania poszukaj pod hasłem "Algorytmy sortujące" czy nawet "sortowanie bąbelkowe". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 04:15 |