![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szukam i szukam i znaleźć nie mogę funkcji podobnej do
tylko zamiast tła chciałbym aby na obrazek jpg nakładało obrazek przeżeroczysty png wiadomo po najechaniu myszką |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 4 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie lepiej wykorzystać już hover w css?
Przykład: http://websta.pl/szybkie-triki/szybkitrik-...-rollover-w-css |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale to zastąpi obrazek obecny a ja chcę tak zrobić że po najechaniu widać ten starty i nałożony obrazek przeżeroczysty który chcę dodatkowo ustawić w pozycji środkowej center....
Dobra dla potomnych mam alternatywne rozwiązanie bazujące na tym linku powyżej otóz wystarczy prosty zabieg (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) np w divie z tym obrazkiem ustawiamy takie samo tło jak pierwsza wersja obrazka czyli przed najechaniem myszką po najechaniu myszką zmienia się ten obrazek na obrazek PNG przeżeroczysty o tych samych rozmiarach a pod spodem zamiast obrazka jest tło które wygląda jak obrazek obrazek... różnicy nie będzie bo rozmiary będą takie same i zawsze będzie to działąc jako link tak jak zrezstą chciałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - genialne! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 10 Dołączył: 12.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CSS3 opacity ?
|
|
|
![]()
|
|
nie wiem co masz dokładnie na myśli
a już wiem ale to bez sensu po co to mam robić skoro to nie da mi oczekiwanego efektu (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:26 |