![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witajcie. Mam skrypt, który pokazuje mi aktualną pozycję kursora w divie.
I szukam czegoś co będzie działać tylko gdy klawisz myszy jest aktywny/nie aktywny coś w stylu onmousedown/onmouseup. Po zastąpieniu tymi powyżej mousemove skrypt nie działa. Jak wstawię np takie mousedown/mouseup, to jest ok, ale mi potrzeba gdy jest wciśnięty. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz ustawiać div podczas poruszania myszą, ale tylko z przyciśniętym lewym przyciskiem, to:
-------------------- |
|
|
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chcę zrobić takie coś jak dodawanie zdjęć na tablica-olx
![]() Przesuwając diva on się tak jakby zacina, a tam jest płynnie to zrobione. No i chcę żeby on się przesówał tylko jak go złapię i ciągne z wciśniętym klawiszem, a jak puszczę to wraca na swoje miejsce. Ale gdzie kolwiek nacisnę i ruszę myszką to on się przesówa. To co na razie zrobiłem. Jakieś pomysły podpowiedzi mile widziane.
Coś mniejwięcej w tym stylu chcę zrobić. Nie szukam gotowców. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj o drag and drop.
-------------------- |
|
|
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Właśnie o coś takiego mi chodziło
![]() ![]() Zrobiłem tak jak w poradniku
I wszystko działa jak powinno, lecz mam jeden minus gdy złapie jedno zdjęcie i je upuszczę na obszar drugiego zdjęcia to ono się chowa, a gdy obok (do diva) to są 2 elementy w jednym. Ja chciałbym takie zabezpieczenie zrobić że może być tylko 1 element. Jak opuszczam nowe zdjęcie to ono nie znika tylko wywala stare do diva obok czy gdzieś tam. Da się coś takiego zrobić? |
|
|
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
A jak mogę pobrać id diva na który element został opuszczony
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |