![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taką pozycję w liście:
W kodzie strony oczywiście istnieje element #podmenu_1 i ma on wartość display:none. jQuery jest naturalnie podłączone: Niestety, ale po najechaniu kursorem na tę pozycję w liście, #podmenu_1 nie wyświetla się. Mógłby ktoś rzucić jakąś radę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 38 Dołączył: 24.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Najlepiej jakbyś powiedział także czy firebug wyrzuca jakiś komunikat/błąd.
Nie mam pomysłu co może być nie tak, ale możesz zamiennie (o ile nie zależy Ci na efekcie pojawiania się i znikania elementu) skorzystać z metody css: Ps. Taka uwaga, skoro korzystasz już z jQuery to po co przeplatasz to DHTML, nie ładniej było liście nadać jakiś id i operować nim w jQuery? Jak możesz to napisz co pokaże firebug. Powodzenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Najlepiej jakbyś powiedział także czy firebug wyrzuca jakiś komunikat/błąd. Firbuga dopiero zainstalowałem i z tego co się zorientowałem, to chyba nie zwraca żadnego błędu, natomiast w Operze wywala mi takie coś: Kod Inline script thread Error: name: ReferenceError message: Statement on line 2: Undefined variable: $ stacktrace: n/a; see opera:config#UserPrefs|Exceptions Have Stacktrace EDIT: O kurczę, wiem już w czym tkwił błąd: zamiast: powino być (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Moża zamkąć Ten post edytował sweter 9.11.2009, 22:47:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 38 Dołączył: 24.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zgaduję, że nie wczytałeś jquery.
Sprawdź czy na pewno plik jest w dobrym miejscu, czy tak się nazywa (może pominąłeś nazwę wersji w nazwie). Spróbuj dopisać do strony kod Vokiela i sprawdź czy zadziała, jeśli nie zadziała po najechaniu myszką na element listy to prawdopodobnie nie wczytałeś prawidłowo jquery. Powodzenia jeszcze raz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:44 |