![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki kod
Kod <html> <head> <title>jquery</title> <script type="text/javascript" src="jquery.js"></script> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function(){ $('#next_match').click(function() { $('div').next().show("slow"); }); }); </script> </head> <body> <a id="next_match" href="#">Nastepny mecz</a> / <a id="previous_match" href="#">Poprzedni mecz</a> <div>test 1</div> <div style="display: none;">test 2</div> <div style="display: none;">test 3</div> <div style="display: none;">test 4</div> <div style="display: none;">test 5</div> <div style="display: none;">test 6</div> </body> </html> I chce zrobić że po kliknięciu w Nastepny mecz pojawia się następny div a poprzedni sie chowa i wszystko fajnie ale po kliknięciu w Nastepny mecz pojawiają sie wszystkie divy a nie następny. Proszę o pomoc. Doszedłem do czegoś takiego
Ale nie wiem jak pobrać eq bieżący element Ten post edytował arzach 21.08.2011, 08:58:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 24 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale co jak się lista skończy , trzeba kilka warunków lub dodać różne id do divów |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba na pewno nie zadziała
Kod aktual=aktual.next().eq(0); Wydaje mi się że trzeba zapisać do zmiennej element bieżący potem next wyświetlić następny a hide schować poprzedni i przy następny kliknięciu operować już na tej zmiennej ale nie wiem jak to zrobić proszę pomoc? Może ktoś zna jakiś lepszy sposób ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 24 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napewno działa
Nie podpowiadam zanim nie sprawdzą kodu. MÓGŁBYŚ chociaż wysilić się i sprawdzić. Ten post edytował sada 21.08.2011, 09:21:10 |
|
|
![]()
|
|
Przecież sprawdzałem tak i nie działa
Pyzatym skoro za każdym razem jest aktual=aktual.next().eq(0); to jak może działać ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem już jak z tobą rozmawiać , kod napewno działa tu masz link :
http://guitar.ly/d.php# A może chodzi ci o to , że noe zrobiłem za ciebie z prev ![]()
Ten post edytował sada 21.08.2011, 09:37:26 |
|
|
![]()
|
|
Dobra nie denerwuj sory się źle sprawdziłem i działa. Ale jak teraz sprawdzić za pomocą if że jest ostatni element bo jak dojdzie do ostatniego i kliknę daje to nic się nie pojawia a powinno zatrzymać się na ostatnim elemencie tak samo gdy jest pierwszy element to kliknę w poprzedni to tez znika
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:38 |