![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mecze sie od kilku godzin i nie moge sobie poradzic
,mam taki oto kod jquery, ktory tworzy okienko lightbox- otwiera w nim diva:
i teraz jak przerobic ten kod, aby odpalal to okno zaraz po zaladowaniu elementu strony: <body onLoad=""> ? za pierona nie moge tego wymyslic (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/dry.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $(window).load(function () { // obsluga popupow -lightbox function test() { $.ajax({ url: 'wait.php', cache: false }); } // zamknij okna gdy zakonczy $().ajaxStop($.unblockUI); // // nowaWiadomosc // $('#pokazDialog').click(function() { $.blockUI({ message: $('#question'), css: { width: '350px' }}); }); $('#zamknij').bind('click', $.unblockUI); }); ^To powinno być zgodne z Twoim opisem. Mam jednak pewne wątpliwości. Mianowicie, ten kod sam z siebie nic nie uruchamia, więc to raczej bez znaczenia kiedy zostanie załadowany - tzn czy w onload czy w ready Ten post edytował lord_t 31.08.2008, 12:10:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak, bo w kodzie js jest akcja onclick, a w siedzi nie znalazlem okna popup, ktore mozna otwierac automatycznie po zaladowaniu strony wiec musze przerobic to co mam.
Ten skrypt dziala jak np. w linku umieszcze <a href="" id="pokazDialog">link</a> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obczaj ten pseudokod do otwierania popupa:
Kod $(window).load( function() { open(...); } }); A deklaracje tych funkcji możesz sobie dać przed powyższym kodem. Ten post edytował lord_t 31.08.2008, 14:22:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.08.2025 - 23:59 |